Trump'ın akıl sağlığı testi sonuçlandı: İşte doktorların ilk açıklaması

Trump'ın akıl sağlığı testi sonuçlandı: İşte doktorların ilk açıklaması

Bir Amerikan futbolu karşılaşması öncesinde okunan ABD ulusal marşına eşlik etmekte zorlanması...

Trump'ın akıl sağlığı testi sonuçlandı: İşte doktorların ilk açıklaması
16px
24px
18.01.2018 06:57
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump, girdiği akıl sağlığı testinden tam not aldı

Bir Amerikan futbolu karşılaşması öncesinde okunan ABD ulusal marşına eşlik etmekte zorlanması ve Beyaz Saray'ı anlatan "Ateş ve Öfke" kitabındaki iddialar nedeniyle zihinsel durumu tartışmaya açılan ABD Başkanı Donald Trump, girdiği akıl sağlığı testinden tam not aldı.

Trump'ın tetkiklerini gerçekleştiren Doktor Ronny Jackson, "Kendisinin bilişsel yetenekleri ve nörolojik işlevleriyle ilgili kaygı duyacağım hiçbir şey yok" dedi.

Dr. Jackson, çok sık biçimde hamburger ve kola gibi zararlı gıdalar tüketen 71 yaşındaki Trump'ın daha az yağlı ürünlerle beslenmesinde ve egzersiz yapmasında fayda olabileceğini söyledi.

Trump'a uygulanan akıl sağlığı testinde, başkana saat çizmesi, hayvanların ismini yazması, birbirinden alakasız kelimeleri hatırlaması ve nesneler arasında bağ kurması gibi sorular yöneltildi.

‘AKILLI DEĞİL DÂHİYİM’

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak tarihinde hakkındaki iddialara ilişkin olarak Twitter hesabından “Esasında hayatım boyunca sahip olduğum en önemli iki servet; akli istikrar sahibi olmak ve gerçekten akıllı olmaktı. Sahtekâr Hillary Clinton da bu kozları çok sert oynamıştı ama herkesin bildiği gibi başarısız oldu. Ben çok başarılı bir işadamıyken meşhur bir TV yıldızı, sonra da (ilk denememde) ABD başkanı oldum. Sanırım bu akıllı değil, dâhi sınıfına girer... Ve çok da istikrarlı bir dâhi” ifadesini paylaşmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde