Trump ile kritik görüşme saati belli oldu

Trump ile kritik görüşme saati belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın yüz yüze yapacağı görüşmenin saati belli oldu.

Trump ile kritik görüşme saati belli oldu
16px
24px
16.05.2017 07:16
ABONE OLgoogle

İlk defa yüz yüze görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, Türkiye saatiyle 19:40'ta bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın yüz yüze yapacağı görüşmenin saati belli oldu. Erdoğan ve Trump, bugün Türkiye saati ile 19:40'ta bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Virgül değil nokta mesabesinde olacak” dediği görüşmede stratejik ortak ve müttefik olarak ABD’nin YPG’ye yaptığı silah yardımıyla ilgili endişelerini dile getirecek. Erdoğan, Suriye ve Irak’taki son durumu harita üzerinde Trump’a anlatacak. Erdoğan, YPG’nin Suriye’de PKK ile hareket ettiğine dair görüntüleri de mevkidaşıyla paylaşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ajandasında ABD'nin Suriye'de PYD'ye silah yardımı yapması, Gülen'in ABD'den Türkiye'ye iadesi, Rezza Zarrab'ın durumu ve Suriye'de IŞİD'e karşı yapılacak Rakka operasyonu masada olacak.

GÖRÜŞME 20 DAKİKA PLANLANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’la yapacağı kritik görüşme Türkiye saatiyle bugün 19.40’ta gerçekleşecek. Beyaz Saray’da törenle karşılanacak olan Erdoğan, daha sonra Roosevelt Salonu’nda Şeref Defteri’ni imzalayacak.

Erdoğan ile Trump arasında Oval Ofis’te gerçekleşecek görüşmenin taslak programa göre 20 dakika sürmesi planlanıyor. İki lider görüşmenin ardından Roosevelt Salonu’nda ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan, Trump’un onuruna vereceği öğle yemeğinin ardından, Büyükelçilik Konutu’nda ABD’li kanaat önderlerini kabul edecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde