Trump'ı krizden 'Çırak' kurtarmış: 400 Milyon Dolar kazanmış

Trump'ı krizden 'Çırak' kurtarmış: 400 Milyon Dolar kazanmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi beyannamelerine ulaşan New York Times gazetesi, "Çırak" isimli televizyon programının Trump'ı mali krizden kurtardığını yazdı. 

Trump'ı krizden 'Çırak' kurtarmış: 400 Milyon Dolar kazanmış
16px
24px
29.09.2020 15:18
ABONE OLgoogle

The New York Times, ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi beyannameleri üzerine hazırladığı dosyayı yayımlamaya devam ediyor. Vergi beyannamelerine göre "Çırak" programınının başladığı dönemde Trump'ın işletmeleri 89.9 milyon dolar zarar ediyordu.

Belgelere göre Trump, 2004'ün Ocak ayında başlayan "Çırak" programından 16 senede 197 milyon dolar kazandı. Ancak  NYT'nin aktardığına göre Trump ürün yerleştirme, "Çırak" programının getirdiği ün sayesinde yapılan reklam ve etkinlik anlaşmaları sayesin ek olarak 230 milyon dolar kazandı.

 NYT, Trump'ın programın başarısı sayesinde Oreo ve Domino's Pizza gibi şirketlerle anlaşma sağladığını, ayrıca bu süreçte otel ruhsatları da sattığını belirtti.

Amerikan NBC kanalında yayınlanan "Çırak" adlı programı uzun yıllar sunan Trump, 2015 yılında başkanlık için yarışmaya başladığında programdan ayrılmıştı. Trump, daha önce Twitter mesajında programın düşen reytinglerini gündeme getirmiş ve kendi döneminin daha başarılı olduğunu savunmuştu.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde