Trump destek istedi, Erdoğan onay verdi

Trump destek istedi, Erdoğan onay verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın telefon görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Trump destek istedi, Erdoğan onay verdi
16px
24px
22.04.2020 07:34
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Trump, Ford firmasının solunum cihazı üretimine başladığını ifade etti, kritik bir parçanın ise Türkiye tarafından gönderilmesini talep etti. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ford'un solunum cihazı üretmek için ihtiyaç duyduğu o parçaya Türkiye'den satış yapılmasına onay verdi.

Koronavirüs ile mücadelede büyük başarıya imza atan Türkiye, son olarak 14 günde 100 solunum cihazını banttan indirmişti. Başakşehir Şehir Hastanesi'ne gönderilen yerli ve milli solunum cihazlarından her ay 5 bin tane üretileceği duyuruldu. Koronavirüs sürecinde hastaların nefes darlığı çekmesi ile oldukça önemli bir hal alan solunum cihazları ile ilgili üretim konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki kritik telefon görüşmesinde de gündeme geldi.

TRUMP, ERDOĞAN'DAN DESTEK İSTEDİ

Trump ile son durumu değerlendiren Erdoğan arasında solunum cihazları ve koruyucu ekipmanlara ilişkin konu da gündeme geldi. CNN Türk'ün haberine göre; ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinde solunum cihazı üretmeye başlayan Ford'un önemli bir parça konusunda tedarik sıkıntısı yaşadığını ifade etti, Başkan Erdoğan'dan destek istedi.

ERDOĞAN ONAY VERDİ

Başkan Erdoğan, kurmaylarından aldığı bilgiler sonrası Trump'a paçayı gönderebileceklerini ifade etti. Ayrıca koruyucu ekipman konusunda da ABD'ye yüklü bir gönderme yapılması gündeme geldi. Koruyucu ekipmanlar takas karşılığında da gönderilebilir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde