Trump çılgın projesini erteledi

Trump çılgın projesini erteledi

Trump, seçim kampanyasına damga vuran vaadi Meksika Duvarı projesini de gündemden çıkardı

Trump çılgın projesini erteledi
16px
24px
15.09.2017 09:01
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump, "çok etkili bir silah olacak" dediği ve hem inşaatçılar hem de ekonomistlerin "çılgınlık" olarak nitelediği Meksika Duvarı projesini erteledi.

Demokrat senatörler Trump'ın Meksika sınırına örmeyi planladığı duvarı ertelemeyi kabul ettiğini belirtti.

ABD Kongresi'ndeki Demokrat Senatörler Schumer ve Pelosi Trump'ın Meksika sınırına örmeyi planladığı duvarı ertelemeyi kabul ettiğini belirtti. İki demokrat senatör, sınır güvenliği ile ilgili konuların hala müzakere edilmeye muhtaç olduğunu ancak 'duvarın' bu anlaşmanın içerisinde bulunmayacağını belirtti.

DACA UZLAŞMASI

Ayrıca genç göçmenlerin de sınır dışı edilmemesi için de uzlaşıldı.

Kamuoyunda "Deferred Action for Childhood Arrivals" ifadesinin kısaltması DACA olarak bilinen ve 16 yaşından önce ABD'ye yasa dışı getirilen göçmen çocukların bu ülkede yasal olarak yaşamasına imkan veren programı kısa süre önce sona erdiren Trump ile verimli bir görüşme yaptıklarını kaydeden iki Demokrat, sayıları 800 bini bulan genç göçmenlerin sınır dışı edilmemesi ve haklarının korunması noktasında onunla uzlaşmaya vardıklarını bildirdi.

ÇİN SETTİNDEN 3 KAT YÜKSEK OLACAKTI

Trump'ın Meksika sınırına örmek istediği duvar 3144 kilometre ve 220 metreyi aşan yüksekliğiyle dünyanın en büyük barajlarından Hoover'a kıyasla 339 milyon fit küp ile 3 kat fazla çimentoya ihtiyaç duyulacak. Duvarın boyu da 24,3 metre ile Çin settinden 3 kat daha yüksek olacak. Tahmin edilen maliyet 25 milyar dolar.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde