Trump, Erdoğan'dan 3 kez kimi istedi?

Trump, Erdoğan'dan 3 kez kimi istedi?

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede Türkiye'de kasım ayından bu yana 'FETÖ'den tutuklu olan Papaz Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasını istediği belirtildi.

Trump, Erdoğan'dan 3 kez kimi istedi?
16px
24px
17.05.2017 07:40
ABONE OLgoogle

CNN Türk'te yer alan habere göre, konu heyetlerarası görüşmede gündeme geldi. Brunson’ı ilk önce Trump dile getirdi, sonra Başkan Yardımcısı Mike Pence de iade konusunu açtı.

Beyaz Saray'dan yapılan bilgilendirme açıklamasında Trump'ın Papaz Brunson'ın serbest bırakılması konusunda 3 kez talepte bulunduğu ve acilen ABD'ye iadesini istediği aktarıldı.

Görüşmeden önce Trump ile görüşen avukatı Jay Sekulow da Trump’ın kendisine papazı kurtarmak için söz verdiğini açıklamıştı.

Taban tabana zıt ! Trump - Erdoğan görüşmesinde tercüme skandalı!

'FETÖ' ÜYELİĞİ İDDİASIYLA TUTUKLANMIŞTI

Protestan cemaatine ait İzmir Diriliş Kilisesi Pastörü Andrew Craig Brunson, bir tanığın ifadesi doğrultusunda 'FETÖ' üyeliği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Erdoğan, Trump'a Zarrab'dan bahsetmedi...

İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’nün 28 Eylül’deki yazısına göre, Pastör Andrew Craig Brunson ve eşi Norine Lyn Brunson’un ‘G-82 (Milli Güvenliğimiz Aleyhine Faaliyet tahdit) kodu’ kapsamına alındığı belirtilerek, ‘ülkemizden çıkışlarının yaptırılması’ istenmişti. 

Bharara'dan Erdoğan-Trump görüşmesine dair tartışılacak Tweet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde