Trilyonluk sohbet dosyada

Trilyonluk sohbet dosyada

17 Aralık soruşturmasının delilleri, dinleme kararı 15 Ocak'a kadar uzatıldığı için 25 Aralık operasyonunun delilleri gibi imha edilemeyecek

Trilyonluk sohbet dosyada
16px
24px
01.03.2014 08:21
ABONE OLgoogle
25 Aralık operasyonu kapsamında 15 Aralık 2013’ten sonra elde edilen ve silinmesi emri verilen ses kayıtlarının ardından 17 Aralık operasyonunun ses kayıtlarının da aynı kaderi paylaşıp paylaşmayacağı sorusu akıllara geldi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda dinlemeler, mahkeme kararıyla 15 Ocak tarihine kadar uzatılmıştı. Fezlekelerin savcılığa teslim edilmiş olmasına karşın, operasyon sonrasında toplanan deliller de soruşturma dosyasına girdi. Bu nedenle 25 Aralık soruşturmasını yürüten savcıların 15 Aralık’tan sonra topladıkları delillerin imhasıyla ilgili verilen kararın benzeri, 17 Aralık soruşturmasında verilmedi. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcı Ekrem Aydıner böyle bir istemde bulunmadı.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürütürken dosyadan el çektirilen savcı Celal Kara, operasyon tarihinden kısa bir süre önce dinleme, fiziki takip ve iletişimin dinlenilmesine ilişkin mahkemeden yeni bir karar aldı. Operasyon gününden sonra fiziki ve teknik takip 15 Ocak tarihine kadar devam etti.

17 Aralık tarihinden sonra delil niteliğinde elde edilen ses kayıtları da soruşturma dosyasında yer aldı. 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili fezlekelerin tamamının operasyondan 3 gün sonra savcılığa teslim edildiği de iddia edildi. Geçen günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM grup toplantısında gündeme getirdiği, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile oğlu Barış Güler arasında geçen “1 trilyon” konuşması da soruşturma dosyasında yer aldı. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in 17 Aralık 2013 sabahı oğluna “Kaç para var evinde?” diye sorduğu Barış Güler’in de “Kendi param üç beş kuruş kalan param, 1 trilyon civarında param var o kadar...” dediği iddia edilmişti.

Canan coşkun/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde