Trakya'da arsa bırakmayan ünlü iş adamı kim?

Trakya'da arsa bırakmayan ünlü iş adamı kim?

Son yıllarda Trakya bölgesindeki birinci sınıf tarım arazileri el değiştirmeye başladı. Ünlü iş adamı şu ana kadar bölgede 180 bin dekar tarım arazisi satın aldı..

Trakya'da arsa bırakmayan ünlü iş adamı kim?
16px
24px
29.05.2015 11:28
ABONE OLgoogle
Nevzat Demir, Trakya’da arazi bırakmadı

Fırat Plastik’in sahibi Nevzat Demir, iş dünyasının renkli simalarından biridir. Şirketi Fıratpen pazarın yüzde 75’ine sahiptir ve 100’den fazla ülkeye ihracat yapar. Demir’in sanayi dışında tarım ve hayvancılık işi de bulunuyor.

Şirket bünyesindeki Ziya Organik Tarım, Trakya bölgesinde bu alanda faaliyet gösteriyor. Demir’in tarımsal faaliyetinin kapsamı, 2007’de Türkiye’nin ilk tohum çiftliği olan Sarmısaklı Çiftliği’ni özelleştirmeden devralmasıyla oldukça genişledi.

Tarımda büyüme iştahı gün geçtikçe artan Nevzat Demir’in Trakya bölgesinde birkaç yıldır büyük araziler satın aldığını öğrendik. Arkadaşımız Erkan Kızılocak’ın yerel kaynaklardan elde edindiği bilgiye göre, son yıllarda Trakya bölgesindeki birinci sınıf tarım arazileri el değiştirmeye başladı.

İddiaya göre, Sarmısaklı Çiftliği’ni satın alarak Trakya’ya giriş yapan şirket, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde miras ortaklığı olan birinci sınıf tarım arazilerini tespit ediyor.

Ardından da izaleyi-şuyu (ortaklığı giderme) yöntemiyle bazen yüksek fiyat bazen de düşük fiyat vererek arazileri satın alıyor. Nevzat Demir’in sahibi olduğu Ziya Organik Tarım’ın şu ana kadar bölgede 180 bin dekar tarım arazisi satın aldığı öne sürülüyor.

Para dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde