Trafik cezalarına UYAP üzerinden itiraza yoğun ilgi

Trafik cezalarına UYAP üzerinden itiraza yoğun ilgi

Adalet Bakanlığı tarafından hizmete alınan idari para ve trafik cezalarına Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden itiraz işlemi ilgi gördü. Kesilen cezalara UYAP üzerinden 8 ayda 13 bin 660 itiraz yapıldı.

Trafik cezalarına UYAP üzerinden itiraza yoğun ilgi
16px
24px
10.08.2020 04:37
ABONE OLgoogle

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) Vatandaş Portal üzerinden idari para ve trafik cezalarına itiraz edilebiliyor. 20 Aralık 2019'da Adalet Bakanlığı, UYAP Avukat ve Vatandaş Portal uygulamalarında güncelleme yaparak idari para ve trafik cezalarına itiraz talepleri eklemişti.

Uygulamanın başladığı tarihten bugüne 13 bin 660 itiraz adliyeye gitmeden UYAP'ta Avukat Portal ve Vatandaş Portal üzerinden yapıldığı bildirildi. İtirazların 8 bin 16'sı trafik cezalarından, 5 bin 644'ünü de idari para cezalarından oluştuğu öğrenildi.

İTİRAZLAR NASIL YAPILIYOR?

Kullanıcılar Avukat Portal veya Vatandaş Portal'a elektronik ya da mobil imza ile giriş yaptıktan sonra Trafik-İdari Para Cezalarına İtiraz sekmesini seçerek tevzi et butonu ile açılan ekranlardan itirazın gönderileceği il ve adliye bilgilerini seçerek itiraz edebiliyor.

Sistemde istenen bilgiler girildikten ve tevzi işlemi yapıldıktan sonra ilgili sulh ceza hâkimliğinin ekranında görülecek. Kullanıcılar açılan dosyayı daha sonra kendi portalı üzerinden görüntüleyebilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde