Trabzonspor'da ‘Fedailer’in başkanlık savaşı

Trabzonspor'da ‘Fedailer’in başkanlık savaşı

Trabzon'da başkan adayları İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta'nın yakınları otelde silahlı kavgaya tutuştu

Trabzonspor'da ‘Fedailer’in başkanlık savaşı
16px
24px
24.11.2015 07:54
ABONE OLgoogle
Trabzon'da başkan adayları İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta'nın yakınları otelde silahlı kavgaya tutuştu. Usta’nın akrabası Fatih Usta’nın, yakınları otelde silahlı kavgaya tutuştu. Usta’nın akrabası Fatih Usta’nın, Fatih’in Fedaisi filminin başrolündeki ‘Kara Murat’ olduğu ortaya çıktı.

Aralık ayı başındaki Trabzonspor kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlıkları ile bilinen iki isim; kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve işadamı Muharrem Usta’yı karşı karşıya getirdi. İki adayın, kongre faaliyetlerinde bulunan yakınları, pazar akşamı Trabzon Zorlu Otel’de birbirlerine girerken yaşanan gerginlikte silahla 2 el ateş edildi.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun adaylığını destekleyen ve bir ara kulüpte de görev yapan Kürşat B.’nin, tartışma sırasında “Trabzonspor size mi kaldı” diyerek, Muharrem Usta’nın ekibindeki Fatih Usta’ya tehditler yağdırdığı, bununla da kalmayıp belindeki tabancayı çekip yere doğru 2 el ateş ettiği ortaya çıktı. Şans eseri ölen ya da yaralanın olmadığı kurşunlama olayında seken mermilerin otelin duvarına isabet ettiği öğrenildi.

Usta’nın yeğenine saldırı

Sadece Cumhuriyet gazetesinin okurları ile paylaştığı pazar günkü gerginliğin ardından bir tweet atan başkan adayı Muharrem Usta, “Biz birilerinin tehditlerinden yılacak, kaçacak insanlar değiliz. Unutmayın ki korkaklar tarih yazamaz” mesajı verdi. Muharrem Usta’yla akrabalık ilişkisi bulunan Fatih Usta’nın ise bu yıl vizyona giren Fatih’in Fedaisi filminin başrol oyuncusu Kara Murat olduğu ortaya çıktı. “Yeğen” lakabı ile bilinen Fatih Usta da olayı dolaylı olarak doğrularken sosyal paylaşım sitesinden, Fatih’in Fedaisi fotoğrafını yayımlayıp, “Sizin gibi kalleşlere benim yüreğimin kırıntısı yeter” yorumunda bulundu.

Polisin inceleme başlattığı olay sonrası, tabancayla ateş ettiği kamera görüntülerine yansıyan Kürşat B.’nin otelden ayrıldığı öğrenildi. Olay bomba etkisi yaratırken Trabzonspor’un kanaat önderleri devreye girerek sükûnet çağrısında bulundu.

İki aday da Saray’a yakın

Trabzonspor kongresi için karşı karşıya gelen iki isimden İbrahim Hacıosmanoğlu, son dönemlerdeki siyasal çıkışları ile dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Gerekirse canımı bile veririm” ifadesini kullanan, Erdoğan’ın tüm mitinglerinde yer alan Hacıosmanoğlu, Trabzon-G.Antep maçı sonrası hakemlerin rehin alınması olayında da, “Kıramayacağımız, ülkemizin liderinden bir telefon var. Eylemimizi sonlandıralım. Hakemlerin stattan güvenli şekilde çıkışına yardımcı olalım” diyerek Erdoğan ile olan yakınlığını ön plana çıkarmıştı. Özel sağlık grubu Medical Park’ın sahibi olan Muharrem Usta’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yakın ilişkisi olduğu biliniyor. Sağlık ve inşaat sektöründe, Erdoğan’ın, “güvendiği” iş adamı Siirtli Ethem Sancak’la ortaklık da yapan Muharrem Usta, Trabzonspor seçim sürecinde siyasi bağlantılarından uzak bir tavır sergiliyor.
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde