Trabzon'un da 'Rıza'sı var

Trabzon'un da 'Rıza'sı var

Daha önce Zafer Çağlayan’ın ricasıyla Akdeniz Oyunları için 750 bin lira yardımda bulunan Rıza Sarrraf, Beşiktaş’tan da 1.2 milyon liralık loca almıştı. Son olarak da Trabzonspor’a 2.5 milyon dolar maddi destek sağladı ve borçlarına kefil oldu.

Trabzon'un da 'Rıza'sı var
16px
24px
02.07.2015 05:00
ABONE OLgoogle
17-25 Aralık sürecinin, ‘iyiliksever’ işadamı İran asıllı Rıza Sarraf’ın spor dünyasındaki aktivitelerine bir yenisi daha eklendi. 2013 Akdeniz Oyunları sırasında dönemin tartışılan 4 bakanından biri olan Zafer Çağlayan’ın ricasıyla Mersin’deki organizasyonun firmalarına 750 bin lira yardımda bulunduğu iddia edilen, ardından adı Beşiktaş Kulübü’yle anılan ve yeni stattan 1.2 milyon liraya loca alan Rıza Sarraf’ın bu kez de Trabzonspor’a 2.5 milyon dolar maddi destekte bulunduğu öne sürüldü.

Birçok kulüp başkanı tarafından bilinen ve ‘yazılmaması kaydıyla’ gündeme getirilen bu iddia, Trabzonspor’a yakın kaynaklarca doğrulandı. Transfere aşırı para harcayarak nakit sıkıntısına düşen Karadeniz ekibine, Ankara’daki ‘hatırlı kişi’nin ricası üzerine 2.5 milyon dolar yollayan Sarraf’ın ayrıca İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimine de, “Bankalardan alacağınız kredilere şirketlerim kefil olur” teklifi götürdüğü belirtiliyor.

Erdoğan ‘hayırsever’ demişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘hayırsever bir kişilik’ olarak değerlendirilen Sarraf, 17-25 Aralık sürecinde suçlanan 4 Bakan’ın temasta olduğu kişi olarak ön plana çıkmış, delil kabul edilmeyen ses kayıtlarında da, İran asıllı iş adamının rencide edici sözleri yankı uyandırmıştı. 

Beşiktaş'a da önermiş

Sarraf’ın Trabzonspor’a olan sempati ve ilgisinin arkasında Ak-Saray bağlantıları olduğu belirtilirken İranlı’nın, aynı öneriyi Beşiktaş’a da yaptığı ortaya çıktı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın, “Ne kadar zor durumda olursak olalım böyle bir hibeyi kabul edemeyiz, stadımızdan loca alın” dediği, bu gelişmeler üzerinde Sarraf’ın 3 yıllığına bir locaya 1.2 milyon TL verdiği de biliniyor. 

‘Utanç verici’

Olayın Trabzon’da duyulması, Bordo- Mavili kulübün kanaat önderlerini harekete geçirdi. Görüşlerini aldığımız Özkan Sümer, “Trabzonspor öyle kötü bir yönetiliyor ki, bu karşılıksız ve kabul edilemez hibeye bile şaşırmıyoruz. Hacıosmanoğlu yönetiminde Trabzonspor’un tüm değerleri zedelenmiş, çiğnenmiştir. Hukuksuzluk ve adaletsizliğin diz boyu olduğu camiamızın bir an önce hak ettiği biçimde yönetilmesi şarttır” dedi.

Arif Kızılyalın/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde