Trabzon Başkanı Sadri Şener'e haciz!

Trabzon Başkanı Sadri Şener'e haciz!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in şirketlerine Emlak Bank borcundan ötürü haciz geldi.

Trabzon Başkanı Sadri Şener'e haciz!
16px
24px
25.10.2011 20:45
ABONE OLgoogle

Spor adamı kimliği yanı sıra işadamı kimliği ile de bilinen Trabzon Spor Yönetim Kurulu Başkanı Sadri Şener'in şirketlerine tasfiye halindeki Emlak Bank borcundan ötürü haciz geldi.

Tasfiye Halindeki Emlak Bank adına 5 yıldan bu yana sürdürülen alacak davasının geçtiğimiz Ağustos ayı sonunda karara bağlandığı öğrenildi. Alacaklı bankanın avukatı 17 Ağustos 2011'de 2011/563 sayılı dosya ile alacağı için ihtiyati haciz kararı aldırdı.

İhtiyati haciz kararına karar veren mahkeme İstanbul 2 Asliye Ticaret Mahkemesi. Tasfiye halindeki bankanın alacağı ise 3 milyon 871 bin TL olarak kayıtlara geçti. Bir başka deyişle alacaklı taraf 3.8 milyon TL'lik alacak için ihtiyadi haciz kararı aldırdı.

Karara göre ihtiyadi haciz kararlarının 10 iş günü içinde işleme konulması gerekiyor.

Rotahaber'in edindiği bilgilere göre; alacaklı taraf Mahkeme'den aldığı haciz kararını işleme koydu. Sadri Şener ve grup şirketleri üzerine haciz konuldu.

Şener tarafı borcun ödenmesi için protokol imzalama görüşmeleri yapıyor.

İhtiyadi haciz kararı alınan şirketler şunlar:

ABC Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sadri Şener İnşaat A.Ş, Şener Turizm Yatırımları ve Sasek İthalat İhracat ve Pazarlama, Sardi Şener.

Ünlü müteahitler arasındaydı

Sadri Şener'i kamuoyu Trabzonspor başkanlığıyla tanıyor.  Ama o aslında ünlü bir müteahhit. Şener, aynı zamanda Bodrum'daki “Manastır” otelinin de sahibi...

Yıllarca devlete taahhüt işleri yapan Sadri Şener'in başında bulunduğu kulüp enerji sektörüne yatırım yapması ile dikkat çekmişti.

Kulübün  Solaklı Deresi ve Uzungöl'de toplam 32 MW (megavat) kurulu güce sahip iki hidroelektrik santrali var. Sadri Şener, 60'lı ve 70'li yıllarda Trabzon milletvekilliği, Orman ve Devlet bakanlıkları yapan Ahmet Şener'in oğlu.

Ayrıca Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu'nun kardeşi, TAV Havalimanları Holding CEO'su Mustafa Sani Şener'in de ağabeyi konumunda.

Tipik bir Karadenizli olarak anılan Sadri Şener çok çabuk öfkelenmesi ve aceleciliği ile biliniyor.

Sadri Şener'in bir dönem, eski Başbakanlardar Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz ile de ortaklığı bulunuyordu.

Şener, Atatürk Havalimanı 3. pist ihalesini de üstlenmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde