Trabzon 3 puanı Belediye parayı götürdü

Trabzon 3 puanı Belediye parayı götürdü

Türkiye’nin en az taraftarlı kulübü İstanbul Büyükşehir Belediyespor, pazar günkü Trabzonspor maçıyla rekor bilet geliri elde etti

Trabzon 3 puanı Belediye parayı götürdü
16px
24px
14.12.2010 06:35
ABONE OLgoogle

Atatürk Olimpiyat Stadı’nı dolduran Trabzonsporlu taraftarlar, Belediyespor’a 1.2 milyon lira bıraktı.

PAZAR günü Trabzonspor’u Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ağırlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, tarihi bilet geliri elde etti. Maç günü 1.2 milyon lira hasılat yapan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bu geliriyle derbi maçların hasılatına da yaklaştı. Şükrü Saracoğlu Stadyumu derbi maçlarda 2.5 milyon liralık hasılat yaparken, İnönü’de bu rakam 2 milyon lira oluyor. Derbi maçlarda Ali Sami Yen ise 1.5 milyon liralık hasılat yapıyor.

43 bin adet bilet

Pazar günü oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Trabzonspor maçında 3 puanı bordo-mavili takım kazanırken, kasayı ev sahibi takım doldurdu. Toplam 43 bin adet biletin satıldığı maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un hasılatı 1 milyon 280 bin TL’yi geçti. Belediyespor bu geliriyle rekor kırarken, hasılatta bir çok Anadolu takımını da geride bıraktı.

2’nci Fener taraftarı

Bugüne kadar oynadıkları maçlar arasında en çok taraftarı Trabzonspor karşılaşmalarında çektiklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ, şu bilgileri verdi: “Bugüne kadar 4 büyüklerle oynadığımız maçlar arasında en çok taraftarı pazar günü çektik. Fenerbahçe maçlarında 14 bin adet bilet satıyoruz. Beşiktaş maçlarında ise bu rakam 12 bine düşüyor. Galatasaray maçlarında 10 bin adet bilet satışı yapıyoruz. Trabzonspor taraftarı Atatürk Olimpiyat Stadı’na büyük ilgi gösteriyor. Pazar günü rekor kırdık.”

Hedef 3 milyon lira

Geçtiğimiz yıl kendi sahalarında oynadıkları maçlarda toplam 2 milyon liralık hasılat elde ettiklerini belirten Göksel Gümüşdağ, “Kendi bahamızda oynadığımız 17 maçta toplam bilet gelirimiz 2 milyon liraydı. Ancak bu yıl Trabzonspor maçında rekor kırmamız nedeniyle gelirimiz artacak. Yıl sonunda beklentimiz 3 milyon lira civarında. Beşiktaş maçını da kendi sahamızda oynayacağız. Bu sezon 4 büyüklerle daha çok maç yapmamız halinde gelirimiz önemli ölçüde artacak” diye konuştu.

Maçın ekonomisi

Maçta toplam 43 bin adet bilet satıldı.
Belediyespor 1.2 milyon lira hasılat yaptı.
En ucuz bilet 20, en pahalı bilet 150 liraya satıldı.
Belediyespor stadın kirası için 10 bin lira ödedi.
750 bin TL’lik galibiyet primini Trabzonspor aldı.

Stadın kirası 10 bin lira

ATATÜRK Olimpiyat Stadı’na her maç 10 bin lira kira ödediklerini anlatan Göksel Gümüşdağ, “Burası bizim kendi stadımız gibi oldu. Ancak maç başına kira bedeli olarak 10 bin lira ödüyoruz. Bu rakam gece maçları için değişiyor. Işıklandırma sistemini de kullandığımız için gece maçlarına 14 bin lira ödüyoruz. Yeni stadımızda maçlara çıkmaya başlasak bile böylesine büyük ve talebin yüksek olduğu karşılaşmaları yine Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayabiliriz.”

40 milyon liralık stat yapacak

İSTANBUL Büyükşehir Belediyespor’un gelecek sezonun 2’nci yarısında yeni stadyumunda maçlara çıkacağını söyleyen Göksel Gümüşdağ, şu bilgileri verdi: “40 milyon liralık yeni bir stadyum için düğmeye bastık. Gelecek sezonun 2’nci yarısına bu stadı yetiştirmeyi hedefliyoruz. İstanbul Başakşehir’de yapılacak bu stat 14 bin kişi kapasiteli olacak. Stadyumların daha cazip hale gelmesi gerekiyor.”

Ceyhum Kuburlu/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde