Toyota ile ilgili şok iddia

Toyota ile ilgili şok iddia

Toyota'nın bazı araçlarında yaşanan gaz pedalı ve hızlanma problemini 2007 yılından bu yana bildiğini öne sürüidü.

Toyota ile ilgili şok iddia
16px
24px
05.02.2010 12:29
ABONE OLgoogle

Financial Times Deutschland (FTD), Toyota'nın bazı araçlarında yaşanan gaz pedalı ve hızlanma problemini 2007 yılından bu yana bildiğini öne sürdü.

Gazetenin konu ile ilgili kaynaklara dayandırdığı iddiasına göre, o dönem Toyota için yapılan testler gaz pedalı sorununu açıkça ortaya koydu.

Haberde, bazı modellerin testinde, özellikle de kış aylarında birkaç kez gaz pedalının yapışma sorununun yaşandığı ifade edildi. Gazete bu sorunların Toyota'nın yöneticilerine bildirildiğini yazdı. 

HERŞEY BİR KAZA İLE BAŞLAMIŞTI

Toyota, ürettiği araçlardaki gaz pedalı arızasıyla ilgili gelen şikayetleri geçen yıl 28 Ağustos’ta ABD’de ölümle biten bir trafik kazasının ardından ciddiye alarak araştırma başlatmıştı.

ABD’nin San Diego kentinde içinde dört kişi bulunan Toyota’nın lüks markası Lexus ES 350, kavşakta bir anda hızlanarak başka bir araba ile çarpıştı ve bu kazada araçtaki dört kişi de hayatını kaybetti. Hatta bu kaza anında aracın sürücüsünün 911 acil yardımı arayarak son sözlerini söylediği de ortaya çıktı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde