Toyota haberler üzerine Lexus GX 460'ın üretimini durdurdu

Toyota haberler üzerine Lexus GX 460'ın üretimini durdurdu

Güvenlik riski taşıdığı gerekçesiyle satın almamaları uyarısında bulununulan Toyota Lexus'un üretimi durdu

Toyota haberler üzerine Lexus GX 460'ın üretimini durdurdu
16px
24px
15.04.2010 15:53
ABONE OLgoogle

Japon otomobil üreticisi Toyota, Consumer Reports adlı bir Amerikan dergisinin güvenilirliğini eleştirdiği lüks markası Lexus GX 460 model aracın üretimini ve küresel bazda satışlarını durdurdu. 

     Toyota'nın sözcüsü Ririko Takeuchi yaptığı açıklamada, şirketin Lexus GX 460'ın Tahara'da bulunan fabrikadaki üretimini 16-28 Nisan tarihleri arasında 9 gün süreyle geçici olarak durdurduğunu söyledi.
     Takeuchi, Lexus GX 460'ın Tahara'daki fabrikada tüm dünyada satılmak üzere üretildiğine dikkat çekerek, küresel bazda satışının durdurulduğunu da vurguladı. 

     Ririko Takeuchi bu sabah yaptığı açıklamada, şirketin bütün arazi araçlarının ESP (savrulmayı önleyici sistemini) testten geçireceğini, yeni testler yapmadaki asıl sebebin müşterilerin kaygılarını gidermek olduğunu belirtmişti. 

     Toyota gaz pedalı ve fren sorunlarından ötürü, geçen sonbahardan bu yana tüm dünyada yaklaşık 9 milyon aracını geri çağırmış ve milyarlarca dolar zarara uğramıştı. 

DERGİ UYARMIŞTI

ABD'de tüketici raporu dergisi ''Consumer Reports'', tüketicilere, Toyota'nın  ürettiği  ''Lexus GX 460'' model arazi aracını ''güvenlik riski'' taşıdığı gerekçesiyle satın almamaları uyarısında bulunmuştu

     Kuzey Amerika piyasasında araç güvenliği ve kalitesi konusunda etkili ve tarafsız bir ses olarak görülen derginin açıklamasında, ''Lexus GX 460'' model arazi aracının virajlarda kaydığı ve elektronik sabitleme programının (ESP) geç devreye girdiği öne sürülmüştü

     Test sürüşünde aracın kaydığının tespit edildiği, bunun da ölümlü ya da yaralanmalı ciddi kazalarla sonuçlanabilecek devrilmelere yol açabileceği savunulan açıklamada, ancak şimdiye kadar bu araçların devrildiğine ilişkin bir rapor bulunmadığı ifade edilmişti

     Açıklamada, ''Consumer Reports, sorun giderilinceye kadar tüketicileri GX 460 modelini satın almamaya çağırıyor'' denilmişti

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde