Torunlar kaza değil cinayet!

Torunlar kaza değil cinayet!

Mecidiyeköy’deki Torunlar GYO’ya ait rezidans inşaatında meydana gelen asansör faciasında 10 işçinin feci şekilde ölmesiyle ilgili soruşturmanın kapatılmasına ilk itiraz yapıldı

Torunlar kaza değil cinayet!
16px
24px
24.10.2014 07:31
ABONE OLgoogle
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi bir grup avukat, Torunlar İnşaat sahibi Aziz Torun, Yunus Emre Torun ve Mehmet Torun’un da aralarında olduğu Torunlar İnşaatın dokuz sahibi hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz etti. Savcılığa sunulan itiraz dilekçesinde, “Bu kararın hukuki bir dayanağı ve açıklaması yoktur” denildi.

DAVA AÇILMASINI İSTİYORUZ

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen ÇHD üyesi avukatlar,savcılığa verdikleri dilekçede, takipsizlik kararının kaldırılmasını istedi. Dilekçede, işverenin işçi sağlığı ile ilgili gerekli olan tüm önlemleri almakla yükümlü olduğu vurgulanarak, iş güvenliği tedbirlerinin bilinçli olarak alınmadığı belirtildi.

Dilekçede, “Kazanın ardından ölen işçiler gibi inşaatta ücretli olarak çalışan 25 kişiye dava açıldı. Asıl işveren yani patronlar hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. Bu kararın hukuki bir dayanağı ve açıklaması yoktur. Bu karar hukuka aykırı halkın vicdanını ve adalet duygularını zedelemektedir.

Aziz Torun, Yunus Emre Torun, Mehmet Torun, Lütfi Vardı, Abdülvahit Kaplan, Bektaş Ateş, Tuncel Akarçay, Haluk Okur ve Özmen Özmenoğlu hakkındaki takipsizlik kararının kaldırılması ve 10 işçinin ölümüne olası kastla sebep olmak suçundan cezalandırılmaları için dava açılmasını istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Dilekçenin savcılığa verilmesinin ardından adliye önünde basın açıklaması yapan avukatlar, “İş cinayetleri beklenmedik ya da öngörülmedik olaylar değildir. 10 işçinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan bu facia da her ne kadar bir iş kazası olarak meşrulaştırmaya, normalleştirilmeye çalışılsa da kaza değil, cinayettir, katliamdır” dedi. AYsun Yazıcı/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde