Torunlar Gıda medya patronu olmak istiyor

Torunlar Gıda medya patronu olmak istiyor

Finansbank'ın patronu Hüsnü Özyeğin'in 41 milyon YTL verdiği Esentepe'deki arsaya son anda devreye girerek alan Torunlar Gıda, şimdi de medya patronluğu için kolları sıvıyor.

Torunlar Gıda medya patronu olmak istiyor
16px
24px
14.09.2005 00:00
ABONE OLgoogle

Finansbank'ın patronu Hüsnü Özyeğin'in 41 milyon YTL verdiği Uzanlar'dan TMSF'ye geçen Esentepe'deki arsa son anda devreye giren Torunlar Gıda tarafından 45.9 milyon YTL'ye alındı. Torunlar Gıda'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Torun, basına yaptığı açıklamada, 'Çok prestijli bir yer. Burada iş merkezi yapacağız' demişti. Torunlar Gıda şimdi de Star Medya Grubu ile ilgileniyor. Bu arada Star'ın satışı öncesi Enver Ören, TGRT ile ilgili pazarlıkları hızlandırdı. Herkes Ören'in bir tek Estee Lauder ile görüştüğünü düşünürken devreye medya devi Rupert Murdoch'ın News Corp'u ve Star'a da talip olan Torunlar Gıda da girdi. Torunlar'ın TGRT ile de ilgilenmesi, 'Mutlaka medya oyuncusu olmak istiyor' yorumlarını güçlendirdi.

BAKKAL DÜKKANIYLA BAŞLADI

Torunlar Gıda, 1983 yılında Aziz ve Mehmet Torun kardeşler tarafından kuruldu, Şirketin geçmişi ise Erzincan'dan kalkıp gelen baba Osman Torun'un, Tahtakale'de açtığı bakkal dükkanına dayanıyor. O dükkanda hububat, bakliyat ticareti yapılıyordu. Sonrasında işler büyüdü ve toptan ticaret yapılmaya başlandı. Torunlar'ın gıda işindeki büyümesi çok hızlı oluyor. Türkiye'de toptan olarak yılda 300 bin tonun üzerinde soya, mısır ve pirinç satışı gerçekleştiren grubun Bandırma, Mersin ve Trakya'da bulunan üç çeltik fabrikasında da 400 bin ton pirinç işleme kapasitesi var. Grup bu alanda yılda 100 milyon doların üzerinde ciro yapıyor. Rize Pazar'da çay fabrikası bulunan grup, ihracat ve ithalat yaptığı iş kollarını genişleterek Torun Kağıt, Torun İnşaat, Torun Çay ve Toray İnşaat’ı bünyesinde birleştirerek şirketler topluluğu haline geldi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde