Topbaş şirketin yüzde 49'unu kime sattı?

Topbaş şirketin yüzde 49'unu kime sattı?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu ve kardeşlerine ait 'Saray Mandıra'ya, aile dışından ortak geldi

Topbaş şirketin yüzde 49'unu kime sattı?
16px
24px
02.11.2014 16:01
ABONE OLgoogle
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve kardeşlerinin 1997’de 'Saray Muhallebicisi ve Gıda Ürünleri' adıyla kurduğu, ancak 2012’de 'Saray Mandıra Süt Et Tarım Hayvancılık ve Gıda Sanayi' ismini alan şirkete, aile dışından yeni bir ortak girdi. 

100 bin metrekarelik çiftlik

Şirketin sermayesi geçtiğimiz temmuz ayında 1 milyon 205 bin liradan 14 milyon 450 bin liraya çıkartılmıştı. Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nin 21 Ekim 2014 tarihli sayısında yayımlanan şirketin hisse devri kararında, pay miktarları yeniden belirlerdi.

Buna göre şirketin yeni sermayesinin 7 milyon 80 bin 500 TL’si (yüzde 49'u), şirkete yeni ortak giren Mehmet Semih Yörük’e geçti.

Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu Mustafa Ömer Topbaş, kardeşleri Mehmet Topbaş ve Ahmet Topbaş ile yeğeni Turhan Topbaş’ın her birinin sermaye payı 1 milyon 842 bin 375 lira oldu.

Topbaşların şirketteki toplam payı yüzde 51. Saray Mandıra şirketi 2012’de, Silivri’nin köylerinden Büyüksinekli’de mandıra kurmuştu. Söz konusu mandıra çiftliği, yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu.

Diğer yandan, Topbaşlara ait ünlü Saray Muhallebicisi’nin İstanbul’daki şube sayısı 19’a ulaştı. Oldukça pahalı olan manda sütü ile yapılan tatlı ürünleri satan Saray Muhallebicisi’nin kuruluş tarihi 1935.

Saray Muhallebicisi, Saray Mandıra şirketi üzerine değil, aynı adreste bulunan Teşvikiye Saray Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. üzerine tescilli. Teşvikiye Saray’ın hisseleri Kadir Topbaş ve kardeşlerine ait.
Mehmet Demirkaya/Yurt Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde