Topbaş'ın damadı yabancıya satış için şirket kurdu

Topbaş'ın damadı yabancıya satış için şirket kurdu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadından gayrimenkul atağı

Topbaş'ın damadı yabancıya satış için şirket kurdu
16px
24px
02.01.2012 08:35
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı, Pierre Cardin’in Türkiye temsilcisi Aydınlı Grup’un veliahtı Ömer Faruk Kavurmacı, ağabeyi Ahmet Sait Kavurmacı ile birlikte yeni bir gayrimenkul girişimine imza attı.

Kavurmacı kardeşler bu ay ‘Aydınlı Körfez Emlak Geliştirme’ adlı bir şirket kurdu. Şirketin bir ortağı da yüzde 25 payla Kuveytli Waleed Al Jarallah...

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, yabancının da talebi olacağını düşünerek, buna yönelik bir şirket kurduklarını ifade etti. Aydınlı'nın tekstil alanında Körfez ülkelerinde işbirliği yaptıkları Waleed Al Jarallah'ın da bu şirketin ortakları arasında olduğu şirketin ismi Aydınlı Körfez Emlak Geliştirme AŞ. Kavurmacı'nın verdiği bilgiye göre, şirketin amacı, son yıllarda Türkiye'de hızla gelişen gayrimenkul sektörü yatırımlarını Körfez ve Ortadoğu ülkeleri yatırımcılarıyla buluşturmak. İstanbul merkezli şirketin bir benzeri de Körfez'de kuruldu.

Ömer Faruk Kavurmacı, kaba inşaatının yüzde 15'i tamamlanan İstanbul Florya'da E-5 Karayolu ve Florya Atatürk Ormanı'na komşu Koruflorya projesindeki 298 konutun yüzde 25'ini sattıklarını açıkladı. 2011 yılı Eylül ayı ortasında satışına başlanan konutların alıcılarının ise ağırlıkla işadamları. Koruflorya'daki satış hızından memnun olduklarını ifade eden Kavurmacı, daha çok büyük dairelerin tercih edildiğini vurguladı. Konut kredi maliyetlerinin yükselmesinden daha çok orta ve alt gelir grubuna hitap eden projelerin etkilendiğini belirten Kavurmacı, konuta olan talepte ise bir azalma olduğunu düşünmediğini ifade etti. Kavurmacı, yabancıya konut satışının kolaylaşması ve Avrupa'daki belirsizliğin ortadan kalkmasıyla daire fiyatlarının yukarıya doğru tırmanacağı öngörüsünde bulundu. Kavurmacı, "Bugün için fırsat var. 2012 yılının ikinci yarısında konut fiyatları artar." dedi.

Rezidansa aile kavramı getirdik

2011 yılının tüm grup şirketleri açısından iyi geçtiğini belirten Ömer Faruk Kavurmacı, cirolarını yüzde 50 oranında artırdıklarını kaydetti. Grubun 2011 yılı cirosu içinde inşaatın payı ise yüzde 15 oldu. Koruflorya'ya başlamadan 100 aile ile bir araya geldiklerini ve nasıl bir konutta oturmak istediklerini sorduklarını söyleyen Kavurmacı, "Buradan çıkan sonuçlar doğrultusunda 'aile rezidansı' konseptiyle İngiliz Broadway ve Türkiye'den Kraft Mimarlık'a bir proje çizdirdik." dedi.

Kavurmacı'nın açıklamasına göre Koruflorya projesi TOKİ'nin 42,5 dönümlük arsasında hasılat paylaşımı modeliyle inşa ediliyor. Projedeki asgari payı 215 milyon lira olan TOKİ, hasılatın artması halinde daha fazla pay alacak. Koruflorya'nın inşa edildiği arsa, Florya'da kalan en son ve en büyük arsa. Projeyi hayata geçiren ortaklar ise Aydınlı Grubu ile Arke İnşaat ve Metal Yapı şirketleri. En küçük daire 3+1, en büyük daire ise 7+2. Projede 165 metrakerelik 3+1 dairenin en düşük fiyatı 895 bin lira. Dubleks ve 7+2 büyüklükteki 440 metrekarelik dubleks bir dairenin fiyatı ise 4 milyon lira. Koruflorya'da daire metrekare satış fiyatları 5 bin lira ile 9 bin lira arasında değişiyor.

İki katlı olarak inşa edilen AVM'nin çatısının bahçe alanı olarak rezidanslara tahsis edildiğini, bunun bir ilk olduğunu söyleyen Kavurmacı, "Aile rezidansı konseptimizden dolayı projeye homeofis, 1+1 ve 2+1 daire koymadık." dedi. Projede bir rezidansta yer alması gereken sağlık kulübü, SPA, fitness center, hamam, sauna, ikişer adet kapalı yüzme havuzu ve çok amaçlı bir salon mevcut. Her rezidansta kat bahçesi, 25 metrakerelik mutfak, 30 metrekarelik yemek odası bulunuyor. Projedeki rezidansların teslim tarihi 2013 yılı sonu. AVM'deki kiralanabilir alan ise 50 bin metrekare. AVM'deki mağazalar satılmayıp, kiraya verilecek.

Harun Çümen/İbrahim Balta/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde