Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı tutuklandı

Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı tutuklandı

Dün gece gözaltına alınan Kadir Topbaş'ın damadı işadamı Ömer Faruk Kavurmacı ile eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı tutuklandı
16px
24px
17.06.2017 13:25
ABONE OLgoogle

Ömer Faruk Kavurmacı ve Hüseyin Çapkın, Metris Cezaevine getirildiÖmer Faruk Kavurmacı ve Hüseyin Çapkın, Metris Cezaevine getirildiÖmer Faruk Kavurmacı ve Hüseyin Çapkın, Metris Cezaevine getirildiÖmer Faruk Kavurmacı ve Hüseyin Çapkın, Metris Cezaevine getirildi

TUSKON'a yönelik FETÖ soruşturması kapsamında 8 Eylül 2016’da tutuklanan Kavurmacı, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek 3 Mayıs’ta tahliye edilmişti. Sonrasında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan FETÖ/PDY’nin iş adamları yapılanmasına yönelik soruşturmanın sanıkları arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı dün gece gözaltına alınmıştı. 

FETÖ’nün mülkiye yapılanması kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da dün gece teslim olmuştu.

KORİDORDA BEKLEDİLER

Öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Çapkın ve Kavurmacı, nezarethaneye götürülmeden doğrudan kararın okunacağı mahkemenin olduğu kata çıkarıldı. Burada bir süre bekleyen Kavurmacı ve Çapkın için polis ve özel güvenlik görevlileri yoğun güvenlik önlemi aldı.

TUTUKLANDILAR

Ayrı ayrı yerlerde avukatlarıyla birlikte duruşma salonunun koridorunda bekleyen Çapkın ve Kavurmacı nöbetçi hakimin tutuklama kararının yüzlerine okunmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kavurmacı ve Çapkın, Metris Cezaevi'ne konuldu. Kavurmacı, emniyete ait sivil bir araçla getirildiği Metris Cezaevi'ne getirildi.

Ömer Faruk Kavurmacı Metris Cezaevi'ne götürüldü

KAVURMACI'DAN 20 DAKİKA SONRA ÇAPKIN DA AYNI CEZAEVİNE GETİRİLDİ

Hüseyin Çapkın da sivil polis aracıyla Metris Cezaevi'ne getirildi. Cezaevi bahçesinde araçtan indirilen Hüseyin Çapkın'a sivil polis ekipleri eşlik etti. Hüseyin Çapkın, işadamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın cezaevine getirilmesinden yaklaşık 20 dakika sonra aynı cezaevine getirildi.

ÇAPKIN DÜN GECE TESLİM OLMUŞTU

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu, 13'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek, Çapkın ile eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı. Çapkın, dün akşam saatlerinde avukatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim olmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde