Topbaş'a sevindirici haber! Urla villaları bir kez daha ‘temize çıkarıldı’

Topbaş'a sevindirici haber! Urla villaları bir kez daha ‘temize çıkarıldı’

Mustafa Latif Topbaş’ın İzmir’in Urla ilçesinde yaptırdığı ‘dillere destan’ villalarının bulunduğu bölgenin SİT derecesinin değiştirilmesini durduran mahkeme kararı kaldırıldı.

Topbaş'a sevindirici haber! Urla villaları bir kez daha ‘temize çıkarıldı’
16px
24px
24.08.2015 10:25
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakını işadamlarından Mustafa Latif Topbaş’ın İzmir’in Urla ilçesinde yaptırdığı ‘dillere destan’ villalarının bulunduğu bölgenin SİT derecesinin değiştirilmesini durduran mahkeme kararı kaldırıldı.

Erdoğan’ın da zaman zaman tatilini geçirdiği villaların bulunduğu Zeytinli köyündek Hacılar Koyu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, izinsiz çivi bile çakılamayan birinci derece SİT alanından, yapılaşmaya izin veren 3’üncü derece SİT alanı statüsüne geçirilmişti.

Bunun üzerine Çevreciler ve bölgedeki hak sahipleri, 200 hektarlık araziye yönelik işlemin iptali istemiyle dava açmış, İzmir 2’nci İdare Mahkemesi de üç hakimin oy birliğiyle SİT derecesinin değiştirilmesine ilişkin karar için yürütmeyi durdurmuştu.

Ancak, bu karara, hem SİT derecesi değişikliğini yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hem de villa sahipleri, Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itiraz etmişti.

İtirazları görüşen Bölge İdare Mahkemesi, iki hakimin oyuyla yürütmenin durdurulması kararını kaldırdı. SİT derecesinin iptali davasında başa dönülmesine neden olan kararın ardından gözler yeniden 2’nci İdare Mahkemesi’ne çevrildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde