Tivnikli'ye birlikte omuz verdiler

Tivnikli'ye birlikte omuz verdiler

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fahreddin Tivnikli son yolculuğuna uğurlandı.

Tivnikli'ye birlikte omuz verdiler
16px
24px
05.12.2014 07:27
ABONE OLgoogle
Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fahreddin Tivnikli son yolculuğuna uğurlandı.

Tivnikli’nin cenazesine, programını iptal eden Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve 11. Cumhurbaşkanı Gül ile siyasilerin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı
 
Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden işadamı Fahreddin Tivnikli (59), Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Osman Nuri Topbaş Hocaefendi'nin damadı Fahreddin Tivnikli için Küçük Çamlıca Çilehane Camii’nde dün ikindi vakti kılınan cenaze namazına, Ankara’daki programını iptal eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, eski bakanlar Recep Akdağ ve Kemal Unakıtan ile aralarında milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

O RABBİNE TESLİMDİ

Hellallik alınması öncesi konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Fahreddin Tivnikli’nin dünürü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Tivnikli’nin ölümü dahi güzelleştirebilen örnek bir insan olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Yüce Rabbimizin ömür verip, imar için gönderdiği ve bu imarı çok güzel gerçekleştirmiş, bir güzel insandı. O ölümü bile güzelleştirmiş bir kardeşimizdi. 4 yıldan beri çektiği hastalığı sorduğumuz zaman verdiği cevap çok manidardı, ‘Rabbimizin verdiği nimetlere şükretmek için yerleri yalasak dahi şükrümüzü eda edemeyiz’ diyordu. O Rabbine teslimdi, sabır halindeydi. Onun yetim bıraktığı evlatlarının yanı sıra manevi evlatları, yetimleri var, Türkiye’de, İstanbul’da, Anadolu’da, Balkanlar’da, Afrika’da, Orta Asya’da, inşallah bu yetimler ona dua ediyorlar, dua edecekler. Onu inşallah bu yolculuğunda bu dualar yalnız bırakmayacak.”

BİRLİKTE OMUZ VERDİLER

Namazın ardından Tivnikli’nin cenazesi, omuzlara alınarak, araca taşındı. Bu sırada Başbakan Davutoğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Gül de tabuta omuz verdi. Cenaze namazının ardından Davutoğlu ile Gül bir süre sohbet etti. Fahreddin Tivnikli’nin cenazesi, cenaze namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Öte yandan, Davutoğlu daha sonra kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden arkadaşı psikiyatri uzmanı Özgür Bozkurt İnan’ın cenaze defin törenine de katıldı. Başbakan Davutoğlu ve Numan Kurtulmuş daha sonra, Bakırköy Demet Sokak’taki cenaze evine taziye ziyaretinde bulundu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde