Time'ın satışında tartışmalı biraderlerin etkisi

Time'ın satışında tartışmalı biraderlerin etkisi

ABD'nin en zengin ailelerinden Koch Biraderler'in desteğini alan Meredith Corp, Time Inc.'i 1,8 milyar dolara satın aldı

Time'ın satışında tartışmalı biraderlerin etkisi
16px
24px
27.11.2017 13:10
ABONE OLgoogle

ABD'li medya şirketi Meredith Corp., Time, People, Sports Illustrated ve Fortune dergilerinin sahibi Time Inc.'i 1,8 milyar dolar nakit paraya satın aldı.

Satın alma sonrası Meredith'in daha geniş kitlede reklam vereni etkilemek konusunda Facebook ve Google'a rakip olacağı konuşuluyor. , Meredith ve Time markaları 135 milyonluk bir okuyucu kitlesine ve yaklaşık 60 milyonluk bir tiraja sahip olması bekleniyor.

Time Inc.’s financial advisers for the transaction are Morgan Stanley and Bank of America Corp. BDT & Co. and Moelis & Co. are advising Meredith.

Time CEO'su Rich Battista, geçiş sürecinde Meredith'le beraber çalışacak ancak anlaşma sağlandıktan sonra görevden ayrılacak.   

KOCH KARDEŞLER DEVREDE

Buraya kadar herhangi bir satın alma hikâyesi gibi gözüken Meredith-Time iş birliğinde sürpriz bir detay da var. Kimyadan petrole, finanstan sağlığa kadar birçok alanda iş yapan, Başkan Obama'nın imkânı olmayanlara da sağlık sigortası yapılması teklifini içeren Obamacare'e karşı Charles ve David Koch kardeşler, Time Inc.'in satın alımında Meredith'e destek verdi.

Meredith'e 650 milyon dolarlık hisse verecek Koch kardeşlerin de Time'da hissesi olacak. Ancak kardeşlerin yatırım bacağı Koch Equity Development'ın Meredith'in yönetim kurulunda ve editoryel kararlarında etkisi olmayacak.  

Koch kardeşlerin Meredith'e desteği, Time Dergisi'nde siyasi etki bırakıp bırakmayacağı endişeler arasında. Koch Industries, kendilerine yakın kurum ve kuruluşların destek sağlamak için 70 yılı aşkın süredir varlıklı politikacılardan fon sağlıyor. 

MEREDITH ÜÇ KEZ DENEDİ

1923'te Henry Luce tarafından kurulan Time Dergisi, rakipleri gibi yazılı basının geçirdiği dijitalleşme dönüşümünde bir süredir zorluklar yaşıyordu. Dergi'nin sahibi Time Inc., diğer bazı yayınları satsa da aylardır devam eden yeniden yapılanma projesi başarılı olamadı.

Genellikle kadın odaklı dergilerin yayıncısı Meredith ise 2013'ten bu yana en az üç kez Time'ı satın almak istediğini beyan etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde