Tigem arazisi 30 yıllığına kiraya verilecek

Tigem arazisi 30 yıllığına kiraya verilecek

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü(TİGEM)'ne ait 3 bin 775 dekar alan 30 yıllığına kiraya verilecek.

Tigem arazisi 30 yıllığına kiraya verilecek
16px
24px
23.09.2010 16:54
ABONE OLgoogle

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) öncülüğünde Sakarya'da bir konsorsiyum kurularak arazinin kiralanması için Sakarya Ortak Girişim Tarım İşletmeleri A.Ş adı altında bir şirket kuruldu. Şirketin sermayesi 7,5 milyon lirayı buldu.

Yıllık muhammen bedeli 200 bin lira olarak belirlenen arazi yarın ihaleye çıkacak. Söz konusu araziyi kiralamak isteyen SATSO öncülüğünde kurulan şirkette Sakarya Ticaret Borsası, Adapazarı Ziraat Odası, Veteriner Hekimler Odası, Besiciler Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve (HAY-KOOP) Hayvancılık Kooperatifleri Birliği gibi mesleki örgütlerin temsilcileri ve hayvancılık konusuna yatırım yapmak isteyen müteşebbisler bulunuyor. Arazinin ihalesini Sakarya Ortak Girişim Tarım İşletmeleri A.Ş alırsa bu alanda sığır yetiştiriciliği ve tarımsal faaliyetlerde bulunacak. Sakarya bu sektörde daha fazla söz sahibi olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde