Ticaretin merkezine ticari ataşe bulamıyoruz

Ticaretin merkezine ticari ataşe bulamıyoruz

İş dünyasına ihracat için hedef pazar olarak gösterilen ABD'de 7 kentte Türkiye'nin ticaret ataşesi yok...

Ticaretin merkezine ticari ataşe bulamıyoruz
16px
24px
21.12.2016 13:23
ABONE OLgoogle

Dünyanın en büyük ticaretinin yapıldığı ülke olan ABD’deki 7 şehirde Türkiye’nin ticari ataşesi bulunmuyor. Bazı şehirlerdeki ataşeler FETÖ ile mücadele kapsamında görevinden alınırken, 3 yıldır ticaret ataşesinin bulunmadığı şehir de var. Buna karşın ateşeliklerin kirası ödenmeye devam ediyor, sekreterlerinin ve çalışanlarının maaşları yatırılıyor.

ABD’de ataşesi bulunmayan şehirler; Boston, Chicago, Seattle, Houston, Miami, Los Angeles ve San Francisco. İş dünyasından ise bu duruma isyan var. İş dünyası temsilcileri, ihracat için hedef pazar olarak gösterilen ABD’deki şehirlerde ticaret ataşesinin bulunmamasını sert şekilde eleştiriyorlar.

Öte yandan Chicago’da bir Türk Ticaret Merkezi kurulacakken, bu şehir ticaret ataşesinin bulunmadığı şehirler arasında.

İş dünyasının geçmişte ‘Yeni ataşeyi 15 gün önceden atayın ki, işleri koordine edebilsin’ dediklerini ifade eden Türk işadamları, “Atama işini nasıl yapamazlar. Şimdi 3 yıldır ataması yapılmayan yerler var. FETÖ ile mücadele kapsamında görevden alınan ataşenin yerine kimse atanmıyor. FETÖ’nün en büyük yapılanması ABD’de. Bu şekilde meydanı onlara bırakıyorlar. Bu ne demek” açıklamasını yapıyor.

Öte yandan ABD dışında da birçok yerde Türkiye’nin mevcut ticaret ataşesi bulunmadığı savunuluyor. 

Serkan Akıncı/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde