Teşvikiye'de milyonlarca dolarlık kaçak kat

Teşvikiye'de milyonlarca dolarlık kaçak kat

Şişli'de kaçak kat yükseldi. CHP'li Çaltı ise ikinci skandal perdesini araladı:

Teşvikiye'de milyonlarca dolarlık kaçak kat
16px
24px
06.09.2013 05:24
ABONE OLgoogle

Şişli'de kaçak kat yükseldi. CHP'li Çaltı ise ikinci skandal perdesini araladı: Usulsüz yapılan çok sayıda bina var. Hepsine yıkım kararı verildi. Ama Sarıgül hiçbirini yıkmadı
 
Takvim, İstanbul'un en nezih semtinden yükselen kaçak katı manşete taşıdı. Skandalın ardından bomba gibi iddialar ortaya çıktı.

Şişli'de çok sayıda kaçak kat olduğu ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün bunları yıktırmadığı öne sürüldü. İşyerlerinin bulunduğu Teşvikiye Caddesi'nde 8 katlı bina yapan Keten İnşaat, son katı kaçak yaptı.

Belediye, şikayet üzerine bina sahibine 2 bin 365 TL ceza kesti ve kaçak katın yıkımına karar verildi. Gözler ise "kaçak katın ne zaman yıkılacağı" sorusuna çevrildi. Soru cevapsız kalınca CHP kulisleri karıştı.

YARGIYA BAŞVURACAK

CHP Şişli Meclis Üyesi Dursun Çaltı, bölgede yüzlerce kaçak kat olduğunu açıkladı. Çaltı, "Şişli'de çok sayıda usulsüz yapılan binalar var. Tüm bunlar hakkında ceza kesildi, hepsine de yıkım kararı verildi. Ancak hiçbiri yıkılmadı. Bu kaçak katlar 1 günde yapılmadı. Bunlara göz yumuldu. Sarıgül bunları asla yıkmaz" ifadesini kullandı.

Çaltı, kaçak yapılarla ilgili durumu CHP'li üyelere ilettiğini ve skandalı belediye meclisine ve yargıya taşıyacağını da sözlerine ekledi.

Takvim

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde