Testereli katil kaç yıl sonra serbest?

Testereli katil kaç yıl sonra serbest?

Garipoğlu’nun cezasında indirim yapılmazken annesi ve amcası da hapisle cezalandırıldı. Kararın ardından Karabulut’un annesi ‘Kızım geri gelmedi’ diyerek gözyaşlarına boğuldu...

Testereli katil kaç yıl sonra serbest?
16px
24px
19.11.2011 07:16
ABONE OLgoogle

Lise öğrencisi Münevver Karabulut’un Bahçeşehir’deki bir villada başı kesilerek öldürülmesine ilişkin davada sanık Cem Garipoğlu’na (20) 24 yıl ağır hapis cezası verildi. Garipoğlu’nun cezasında herhangi bir indirim uygulanmazken Baba Mehmet Nida Garipoğlu’nun delil yetersizliğinden beraatine karar verildi. Aralarında anne Tülay Makbule Garipoğlu, amca Hayyam Garipoğlu’nun da bulunduğu 5 sanık ise “suçluyu kayırmak, suç delillerini gizlemek ve yok etmek” suçundan 3’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Garipoğlu, Yargıtay’ın cezayı onaylaması ve ilgili yasa gereği cezaevinde herhangi bir suç işlememesi durumunda 13 yıl 10 ay sonra 33 yaşında cezaevinden çıkabilecek.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Cem Garipoğlu ile aralarında Mehmet Nida Garipoğlu, Tülay Makbule Garipoğlu ve Hayyam Garipoğlu’nun bulunduğu tutuksuz sanıklar katıldı. Cem Garipoğlu’nun amcası Hayyam Garipoğlu’nun avukatı, 4 yeni tanığın dinlenmesi için mahkemeden istekte bulundu. Mahkeme karar öncesi bu tanıkları dinledi. Amca Garipoğlu’nun Cem Garipoğlu’nun polisten kaçırılmasına yardımcı olduğu iddiasına karşılık, oğlu Fatih Garipoğlu, eşi Emine Başer ve kayınvalidesi Fatma Başer, o gece evinin bahçesinde görev yapan güvenlikçi tanık olarak dinlendi.
Tanıklar, Hayyam Garipoğlu’nun evden avukatıyla görüşmek üzere kısa süreliğine ayrıldığını söyledi. Ancak savcı, mahkemeden bu ifadelerin tutarsız ve gerçekten uzak bulunmasını istedi. Mahkeme heyeti de tanıkların neden karar duruşmasına geldiklerini, daha önce neden ifade vermediklerini sordu.  Cem Garipoğlu’nun avukatı Aytekin Kaya ise son savunmasında Cem Garipoğlu’nun Münevver Karabulut’un telefonuna gelen mesajları gördükten sonra kendini kaybettiğini, cinayetin bu nedenle işlendiğini iddia etti. Kaya, cinayetin tahrik altında işlendiğini belirterek cezada indirim uygulanmasını istedi.

Son sözü: Cezama razıyım

Son sözleri sorulan anne Tülay Makbule Garipoğlu, ağlayarak, “Cem teslim olup itiraf edinceye kadar cinayeti onun işlediğine inanmıyordum. İşin içinde başka birşey vardır diye düşünüyordum. İtiraf edince ‘Bunu nasıl yapar?’ diye yıkıldım” dedi. Bu sırada baba Süreyya Karabulut “Katiller!” diye bağırarak tepki gösterince salondan çıkarıldı. Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu ise “Oğlum affedilemez bir hata yaptı. Karabulut ailesi ne yapsa, ne dese haklıdır. Tek hatam oğlumu saklamaktır. Beraatimi istiyorum” dedi. Cem Garipoğlu ise, “Çok üzgünüm, çok pişmanım. Münevver’den, ailesinden ve ailemden özür diliyorum, cezam neyse çekmeye razıyım” dedi.

Sanığa su şişesi fırlattı

Karar için ara verildiği sırada sanıklara tepki gösteren anne Nagihan Karabulut, Cem Garipoğlu’na su şisesi fırlattı. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Cem Garipoğlu’na “Çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan, 24 yıl hapis cezası verdi. Cezada herhangi bir indirim uygulanmadı. Baba Nida Garipoğlu’nun, delil yetersizliğinden “nitelikli adam öldürmek suçuna iştirak etmek” suçlamasından beraatına hükmeden mahkeme, Cem Garipoğlu’nun amcası Hayyam Garipoğlu ile Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt’u, “suçluyu kayırmak”; anne Tülay Garipoğlu’nu da “suç delillerini gizlemek ve yok etmek” suçlarından 3’er yıl hapiss cezasına çarptırdı.

13 YIL 10 AY YATACAK

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009’da işlediği cinayetin ardından 197 gün boyunca firari olarak saklandı. 17 Eylül 2009’da teslim olan Garipoğlu, 18 Eylül 2009’da tutuklandı. 19 Kasım 2009’da iddianame tamamlanarak dava açıldı. 12 Şubat 2010’da ilk duruşma yapıldı. Dün görülen 11. duruşmada da karar verildi. Yargıtay eğer kararı onarsa Ceza İnfaz Kanunu gereği, Garipoğlu cezaevinde bir suç işlemediği takdirde bu cezanın üçte ikisini yani 16 yılı cezaevinde geçirecek. Ancak, Garipoğlu’nun gözaltına alındığı günden, kararın Yargıtay’da onandığı güne kadar tutuklu kaldığı süre de cezadan düşülecek. Böylece 2 yıl 2 aydan beri tutuklu olan Cem Garipoğlu, 13 yıl 10 ay daha cezaevinde kalacak ve 33 yaşında tahliye olabilecek.

Birbirlerine sarılıp gözyaşı döktüler

Çok sayıda medya mensubunun izlediği duruşmaya siyah bir takım elbiseyle gelen Cem Garipoğlu’nun soğukkanlı tavırları dikkat çekti. Garipoğlu, zaman zaman göz göze geldiği anne ve babasının ağlayarak yaptıkları savunmayı yere bakarak dinledi. Duruşmayı 5 stajyer hakim de izledi. Karar alkışlarla karşılandı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir mahkemenin verebileceği en üst cezayı verdiğini söyledi. Avukat Epözdemir, mahkeme salonu çıkışında sevincini Münevver Karabulut’un annesi Nagihan Karabulut’a sarılarak gösterdi.

Gözyaşlarına boğulan anne Nagihan Karabulut ve baba Süreyya Karabulut ise birbirine sarılarak uzun süre ağladı. Anne Karabulut, “Dava sonuçlandı ama kızım geri gelmedi” derken, baba Karabulut “Yüreğimiz kan ağlıyor. Kızımız geri gelmeyecek. Gelmeyeceği için de bu cezalar çok hafif” diye konuştu.

Musa Kesler/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde