Tesla'dan büyük şok! 123 bin aracını geri çağırdı

Tesla'dan büyük şok! 123 bin aracını geri çağırdı

Tesla'dan büyük şok! 123 bin aracını geri çağırdı

Tesla'dan büyük şok! 123 bin aracını geri çağırdı
16px
24px
30.03.2018 10:15
ABONE OLgoogle

Tesla'dan müşterilerine gönderilen açıklamada, firmanın Model S adlı  aracında görülen direksiyon sorunu nedeniyle, Nisan 2016'dan önce üretilen bütün  Model S araçların geri çağrıldığı belirtildi.

Soğuk hava koşullarında tuzlanan yollardaki kalsiyum ve magnezyumun  Model S araçların direksiyon cıvata dişlerinde aşınmaya neden olduğu kaydedilen  açıklamada, bunun düşük hızlarda sürüşü ve park anında sürücüyü zorlayabileceği  ifade edildi. Söz konusu sorun nedeniyle hiçbir Tesla aracında bugüne kadar herhangi  bir kaza veya yaralanma görülmediği bildirilen açıklamada, Tesla'nın  müşterileriyle irtibata geçerek gerekli parça değişimini yapacağı vurgulandı. 

DAHA ÖNCE DE 140 BİNDEN FAZLA ARACINI GERİ ÇAĞIRMIŞTI

Açıklamanın ardından, Tesla'nın New York borsasında işlem gören hisse  başına değeri günü 266,13 dolardan kapattıktan sonra borsanın kapanmasını takip  eden sınırlı işlem saatlerinde 255,55 dolara kadar gerileyerek yüzde 4 düşüş  kaydetti. Tesla daha önce de farklı nedenlerle 140 binin üzerinde aracını geri  çağırdığını duyurmuştu. Firma, geçen sene el frenindeki bir sorun nedeniyle 53 bin Model S ve  Model X aracını, 2015 yılında ise emniyet kemerindeki bir sorun dolayısıyla 90  bin Model S aracını geri çağırmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde