Tesettür giyime 39 milyar dolar harcayan Türkiye bu alanda dünya lideri

Tesettür giyime 39 milyar dolar harcayan Türkiye bu alanda dünya lideri

"Te­set­tür Gi­yim Fo­ru­mu"nda, Tür­ki­ye'nin yıl­lık 39,3 mil­yar do­lar­la İs­la­mi gi­yim har­ca­ma­la­rın­da ba­şı çek­ti­ği açık­lan­dı.

Tesettür giyime 39 milyar dolar harcayan Türkiye bu alanda dünya lideri
16px
24px
31.07.2015 09:54
ABONE OLgoogle
İtal­ya'da dün­ya­nın ön­de ge­len İs­la­mi gi­yim sek­tö­rü tem­sil­ci­le­ri­nin bir ara­ya gel­di­ği "Te­set­tür Gi­yim Fo­ru­mu"nda, Tür­ki­ye'nin yıl­lık 39,3 mil­yar do­lar­la İs­la­mi gi­yim har­ca­ma­la­rın­da ba­şı çek­ti­ği açık­lan­dı.

Kü­re­sel İs­lam Eko­no­mi­si Zir­ve­si et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da dü­zen­le­nen fo­rum­da To­ri­no Be­le­di­ye­si, Eko­no­mik Kal­kın­ma Ge­nel Mü­dü­rü Gi­an­mar­co Mon­ta­na­ri'nin ver­di­ği bil­gi­le­re gö­re, 2013 yı­lı baz alın­dı­ğın­da, İs­la­mi gi­yim har­ca­ma­la­rın­da Tür­ki­ye'yi ta­kip eden, nü­fu­su­nun ço­ğun­lu­ğu Müs­lü­man olan ül­ke­ler şöy­le:

BAE 2. sırada

“Bir­le­şik Arap Emir­lik­le­ri 22,5 mil­yar do­lar, En­do­nez­ya 18,8 mil­yar do­lar, İran 17,1 mil­yar do­lar, Suu­di Ara­bis­tan 16 mil­yar do­lar ve Ni­jer­ya 14,4 mil­yar do­lar.”  Av­ru­pa'da, Fran­sa, Al­man­ya ve Bir­le­şik Kral­lık'ta ya­şa­yan Müs­lü­man­la­r’ın da 25 mil­yar do­la­rın üze­rin­de tü­ke­tim yap­tı­ğı be­lir­til­di.

Sek­tör 484 mil­yara çıkacak

Top­lan­tı­da ve­ri­len bil­gi­le­re gö­re, Müs­lü­man tü­ke­ti­ci­ler 2013 yı­lın­da gi­yim ve ayak­ka­bı­ya 266 mil­yar do­lar har­ca­dı. "Bu pa­zar bir ül­ke­ye ait ol­say­dı, ABD ve Çin'den son­ra 3. bü­yük ül­ke olur­du" de­nil­di. Te­set­tür gi­yim sek­tö­rü­nün 2019 yı­lı­na ka­dar 484 mil­yar do­la­ra ulaş­ma­sı bekleniyor.

Geleceğin pazarı İran

İtal­yan Ulu­sal Mo­da Za­na­atı Kon­fe­de­ras­yo­nu tem­sil­ci­si Sil­vi­o Cat­ta­ne­o, nük­le­er prog­ra­mı ko­nu­sun­da ulus­la­ra­ra­sı top­lu­luk­la an­laş­ma­ya va­ran İran'ın "ge­le­cek­te fet­he­dil­me­si ge­re­ken pa­zar" ol­du­ğu­nu söy­le­di. Cat­ta­ne­o, "İran­lı­la­rın mo­da­ya ola­ğa­nüs­tü il­gi­si var ve gay­ri sa­fi mil­li ha­sı­la­la­rı da yük­sel­mek­te" di­ye ko­nuş­tu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde