Tesco’ya Türkiye için hissedar ultimatomu

Tesco’ya Türkiye için hissedar ultimatomu

İngiliz süpermarket zinciri Tesco’nun hissedarlarının zarar eden Türkiye iştiraki Kipa için ‘ya düzelt, ya sat’ ultimatomu verdiği iddia edildi

Tesco’ya Türkiye için hissedar ultimatomu
16px
24px
07.10.2013 12:19
ABONE OLgoogle

İngiliz Sunday Times gazetesinin haberine göre, aralarında ABD’li fon Harris Associates’in de bulunduğu büyük hissedarlar, süpermarket zincirinin yeniden toparlanmak için sağlam bir plan üretmesi veya Türkiye’deki 191 mağazasını satması gerektiğini söyledi. Haberde analistlerin Tesco Kipa’nın Türkiye’deki zararının bu yıl sonunda 60 milyon pound’a çıkmasını beklediği de kaydedildi.

‘Türkiye’den çıkmayacağız’

Geçen hafta ilk yarı rakamlarını açıklayan Tesco’da satışlar Asya’da yüzde 3.7, Avrupa’da ise yüzde 5 geriledi. Türkiye’deki satışların yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.8 gerilediği belirtildi. Tesco, Kipa’nın İzmir ve Akdeniz çevresindeki performansının iyi olduğunu, ancak Doğu’da zorlandıklarını açıkladı.

Tesco’nun yüzde 1.8 hissesinin elinde tutan Harris Associates’ten David Herro, Kipa’nın kârlılığını artırmak için çalışması veya operasyonu iyi bir fiyata satması gerektiğini söyledi. Tesco CEO’su Philip Clark ise Türkiye pazarından çıkmak istemediklerini kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde