Tersaneciliğe kadın eli değdi

Tersaneciliğe kadın eli değdi

Sektörde tabiri caizse yaprak kıpırdamıyor. Ama böylesi bir dönemde gemi inşa sanayinde yeni bir şirket kuruldu..

Tersaneciliğe kadın eli değdi
16px
24px
15.02.2013 13:34
ABONE OLgoogle

Global krizin en çok vurduğu sektörlerin başında Türk gemi inşa sanayi geliyor. Hangi tersane sahibiyle konuşsak, “Sipariş yok. Finansal açıdan sıkıntı var” diye dertleniyor. Sektörde tabiri caizse yaprak kıpırdamıyor. Böylesi bir dönemde gemi inşa sanayinde yeni bir şirket kuruluşu olduğunu öğrenince yazmamız kaçınılmaz oldu.

ORTAKLAR ARASINDA İKİ KADIN

Şirketin adı, WB Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret A.Ş.. Şirketin ilginç yönü ise sektördeki bir grup tersane sahibinin güç birliği ile hayata geçmesi. Şirketin ortakları arasında kadın girişimcilerin olduğunu da baştan belirtelim. ABD ve TC vatandaşı olan Pınar Altuntaş ile Zühal Can şirketin iki kadın ortağı. Arya Behkam, Mustafa Gürsoy, Ali ve Necdet Kocatepe ise şirketin diğer ortakları. Altı ortaklı şirketin 60 bin liralık sermayesi ise eşit olarak bölüşülmüş.

Şirket ortaklarından Arya Behkam daha önce Tuzla’da AryaShipyard adındaki bir tersaneye ortaktı. Ali ve Necdet Kocatepe kardeşlerin halen Yalova’daki Kocatepe Tersanesi’nin, Mustafa Gürsoy’un ise Gürdesan Gemi İnşa Sanayi’nin ortakları olduğu biliniyor. Kuruluş amacından anlaşıldığına göre, şirket her tonajdaki gemi ve deniz araçlarının yapımına talip. Yeni oluşumla ilgili olarak ulaştığımız Arya Behkam, şirketin gelecek planlarıyla ilgili bilgi vermek için erken olduğunu söylüyor. Ancak bu oluşum yakında Tuzla’da bir tersane alırsa sakın şaşırmayın.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde