Terör Avrupa’yı bir kez daha kalbinden vurdu: Onlarca ölü var

Terör Avrupa’yı bir kez daha kalbinden vurdu: Onlarca ölü var

İngiltere dün gece kan donduran bir terör saldırısıyla sarsıldı.

Terör Avrupa’yı bir kez daha kalbinden vurdu: Onlarca ölü var
16px
24px
23.05.2017 07:58
ABONE OLgoogle

Ünlü popçu Ariana Grande'nin konser verdiği Manchester Arena bombalı saldırıya hedef oldu. Dünyayı şoke eden olayda en az 19 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi ise yaralandı. Saldırının meydana geldiği salonun çocuklarla dolu olduğu öğrenildi.

Patlama, Ariana Grande’nin konserinin ardından yerel saatle 22:35’te (TSİ 00:35) meydana geldi.
İngiltere Başbakanı Theresa May, olayı “dehşet verici bir terör saldırısı” olarak nitelendirdi.

Olay yerine giden acil servis ekipleri, şarapnel benzeri yaralanmaları tedavi ettiklerini açıkladı.

North West Ambulans Servisi, patlamada yaralanan 59 kişinin hastanelere kaldırıldığını, birkaç kişiyi ise ayakta tedavi ettiklerini açıkladı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; patlama konser salonunun fuayesinde yaşandı.

Başbakan May, genel 8 Haziran’da yapılacak genel seçimler için başlatılan kampanyayı askıya aldı ve Kobra olarak nitelendirilen acil durum toplantısına başkanlık edecek.

May, “Tüm ayrıntıların ortaya çıkarılması için çalışıyoruz. Düşüncelerimiz kurbanlarla ve bu saldırıdan etkilenenlerle birlikte” dedi.

ABD’li yetkililerden gelen ve henüz teyit edilemeyen haberlere göre; saldırı bir intihar saldırganı tarafından gerçekleştirildi.

Konserde bulunan Evie Brewster adlı bir tanık MailOnline’a verdiği demeçte, “Ariana Grande son şarkısını henüz bitirmiş ve sahneden ayrılmıştı, patlama sesi geldiğinde. Herkes bir anda çığlık atmaya ve çıkışa doğru koşmaya başladı. Polis ve ambulans sirenlerin duyabiliyorduk. Korkunçtu” dedi.

Olayın hemen ardından konser salonuna bitişik olan Victoria Tren İstasyonu tahliye edildi ve tüm seferler iptal edildi.

Emma Johnson adlı bir vatandaş, kendisinin ve eşinin 15 ve 17 yaşlarındaki kızlarını almak için konser salonuna geldiğini söyledi.

BBC Radio Manchester’a konuşan Johnson, “Kesinlikle bombaydı. Kesinlikle fuayede patlatıldı. Merdivenlerin en başındaydı ve camlar patladı. Ticari ürünleri sattıkları yerin yakınındaydı. Tüm bina titredi. Bir patlama oldu ve akabinde bir yangın parlaması. Cesetler her yerdeydi” dedi.

İngiltere geçtiğimiz Mart ayında da bir terör saldırısına hedef olmuştu. Başkent Londra’da Khalid Masooud adlı bir saldırgan, Westminster Köprüsü üzerinde aracıyla kaldırıma çıkarak yayaları ezmiş, akabinde İngiltere Parlamentosu’nun bulunduğu yerleşkede silahsız bir polisi bıçaklayarak öldürmüştü. Dünyayı sarsan olaylarda 5 kişi yaşamını yitirmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde