Tepar, görünmeyen iplik üretecek

Tepar, görünmeyen iplik üretecek

“Başbakan’a çelik yelek giydirecek” haberleriyle gündeme gelen Tepar, görünmeyen iplik üretecek

Tepar, görünmeyen iplik üretecek
16px
24px
20.05.2010 09:32
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim sektöründeki üretim gücü malum. Zaten bunu tüm dünya da artık bunu kabul ediyor. Ancak teknik tekstilde henüz önemli bir mesafe aldığımızı söylemek mümkün değil. Ancak bu alanda sessiz sedasız çalışan ve başarılar elde eden firmalarımız da yok değil. İşte Tepar Tekstil de teknik tekstile odaklanmış ender firmalardan biri...

Geçenlerde “Başbakan’a çelik yelek giydirecek” haberleriyle gündeme gelen Tepar Tekstil’in Japonlarla yeni bir işbirliğine hazırlandığını duyduk. Tepar Tekstil, 1992 yılında Hasan ve Sultan Tepe çifti tarafından kurulmuş. İstanbul Hadımköy’deki fabrikasında 50 kişi çalışıyor. Şirketin yıllık ihracatı 5 milyon dolar civarında.

Tepar’ın Japonlarla işbirliğinin öyküsüne gelince... 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı bir geziyle Japonya’ya giden Tepe çifti, o gün temeli atılan bir ortaklığın nikahını kıymış. Japon Takayuki Yokoyama ile birlikte Türkiye’de yüzde 50-50 ortaklıkla bir şirket kurmuşlar. TH Filament İplik Sanayi, Türkiye’de bugüne kadar üretilmeyen bir iplik üretecekmiş. Konuyla ilgili görüştüğümüz Sultan Tepe, “Bu ürün halen Türkiye’de tüm perde üretiminde kullanılıyor. Gözle görülmeyecek kadar ince. Türkiye daha önce tamamen ithal ediyordu. Biz şimdi hem yerli hem yabancı ev tekstili üreticilerine bu ipliği sunacağız” diyor. 

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde