TeliaSonera'dan Turkcell açıklaması

TeliaSonera'dan Turkcell açıklaması

Johan Dennelind, Turkcell'de yönetim, yönetişim sorunlarının devam ettiğini ve bunu çözmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

TeliaSonera'dan Turkcell açıklaması
16px
24px
20.04.2016 15:29
ABONE OLgoogle
İsim değiştirerek Telia Company adını alan TeliaSonera'nın Başkanı ve CEO'su Johan Dennelind, Turkcell'de yönetim, yönetişim sorunlarının devam ettiğini ve bunu çözmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
 
Telia'nın 2016 ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin yazılı açıklamasında Turkcell'e de yer veren Dennelind, "Turkcell'in Mart ayında yapılan Genel Kurulu Toplantısı'nda temettü konusunda bir karar alınamadı. Biz, temettü dağıtılması önerisi yönünde oy kullandık. Arcak ortaklar bu konu üzerinde anlaşmaya varmayı başaramadılar. Turkcell'deki  yönetişim konularını çözmek için yoğun şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 
 
Telia ilk çeyrekte varlık alım ve satımları dışarıda bırakıldığında net satışlarının yüzde 1,1 azaldığını bildirdi. İsveç Kronu cinsinden hesaplandığında ise satışlar yüzde 0,9 azalarak 20 milyar 394 milyon SEK oldu. Geçen yılın aynı döneminde 20,59 milyar SEK olan satışların bu çeyrekte 20,89 millar SEK'e yükselmesi bekleniyordu.
 
İlk çeyrekte faaliyet karı yüzde 19 artarak 3,53 milyar SEK seviyesinden 4,2 milyar SEK'e yükselirken, hissedarlara dağıtılabilir net kar da 3,71 milyar SEK'ten 3,77 milyar SEK'e çıktı. Hisse başına kar 0,86 SEK'tern 0,87 SEK'e yükseldi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde