Telefonlardan TRT banrol ücreti Danıştay’da

Telefonlardan TRT banrol ücreti Danıştay’da

Tüm cep telefonu, tablet ve bilgisayarlardan TRT bandrol ücreti alınmaya başlanması Danıştay'a taşındı.

Telefonlardan TRT banrol ücreti Danıştay’da
16px
24px
09.09.2016 07:53
ABONE OLgoogle
TRT'nin aldığı bandrol ücretlerinin kapsamı genişetildi, Haziran ayı itibariyle tüm cep telefonu, tablet ve bilgisayarlardan TRT bandrol ücreti alınmaya başlandı.

CHP, konuyu yargıya taşıdı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Bakanlar Kurulu'nun “dahili alıcısı olmasa da internet bağlantısı yoluyla radyo ve televizyon yayınlarını alabilen tüm cep telefonlarından bandrol ücreti alınması” kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay'a dava açtı.

Vatandaşın cebine yıllık 500 Milyon TL'lik yük getiren düzenlemeyi Yarkadaş avukatları aracılığıyla mahkemeye taşıdı. Dilekçede internet bağlantısı yoluyla radyo ve televizyon yayınlarını alabilen tüm cep telefonlarından bandrol ücreti alınmasının iptali ve yürütmenin durdurulması, bandrol ücretinden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na aktarılan payın da iptal edilmesi istendi.

TRT Kanunu'na aykırı olduğu ifade edilen bandrol ücretinin tamamının TRT'ye ait olduğu ve bu sebeple Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na aktarılan payın yasal olmadığına yer verildi.

Yeni düzenlemeyle radyosu olmayan ancak internete bağlanabilen cep telefonlarının perakende satış fiyatlarında, yurt içi stokların bitmesini takiben yüzde 8’lere yakın zam geldiğini ifade eden CHP'li Vekil, “Söz konusu vergi öncesinde en düşük 1600 lira olan akıllı bir telefonun fiyatlı bin 1730 liraya yükseldi. Yeni düzenlemeyle cep telefonlarından alınan verginin yüzde 7’si TRT bandrol ücreti, yüzde 25’i ÖTV, yüzde 18’i KDV olmak üzere toplamda yüzde 50 oldu” diye konuştu. 
Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde