Tekstilin patronundan çok ilginç yatırım

Tekstilin patronundan çok ilginç yatırım

Hikmet Tanrıverdi’nin patronu olduğu İnci Group fermuardan düğmeye, kumaştan elyafa tekstilin her alanında imalat yapıyor.

Tekstilin patronundan çok ilginç yatırım
16px
24px
30.10.2010 09:53
ABONE OLgoogle

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırımları olan işadamı Mehmet Demirbilek’le ortak olan Tanrıverdi, bu ay ‘TDS Savunma Sanayi ve Güvenlik’ adlı bir şirket kurdu. Şirketin ana ortakları Tanrıverdi Yatırım Holding ve enerji ağırlıklı faaliyet gösteren Al Fajji International Group’un sahibi Hataylı Mehmet Demirbilek. Yeni şirketin her türlü silah, mühimmat ve patlayıcı maddeler ile askeri araç ve gereçleri ithal, ihraç ve tamir etmeyi amaçladığı belirtiliyor.

‘Savunmadan çıkabilirim’

İlginç olan, Hikmet Tanrıverdi’nin savunma sanayi şirketini kurmasının ardından yeni yatırımı ile ilgili tereddütlerinin belirmiş olması. Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz Tanrıverdi, şimdiden yeni şirketten ayrılmayı kafasına koyduğunu söylüyor...

Şirketi kurmasına rağmen, bu sektöre girmekten vazgeçmeyi düşündüğünü belirten Tanrıverdi, “Şirketi kurmasına kurduk. Ancak ben hisselerimi devretmeyi düşünüyorum” diyor. 33 yıllık tekstilci olan Tanrıverdi, bu yaz tostu ve ıslak hamburgeriyle meşhur Etiler Marmaris Büfe’yi satın alarak herkesi şaşırtmıştı.

Eski Nokta merkez oldu

28 şubesi bulunan büfe zincirinin tüm isim haklarını alan Tanrıverdi, Türk hamburgerini, dilli tostunu ve ‘atom’unu dünyaya yaymak için hazırlıklarını sürdürüyor. Tanrıverdi, tost işi için Bakırköy’de Nokta dergisinin yayın hayatına son vermeden önce kullandığı 7 katlı binayı merkez üssü yaptı. Tekstil alanındaki yatırımları da süren Tanrıverdi, kumaş, astar, fermuar ve düğme üreten İnci Group’la hem ihracat hem de yurtiçine satış yapıyor.

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde