Tekstili bitirecek buluş

Tekstili bitirecek buluş

Bilim insanları spreyle vücuda sıkarak oluşan kıyafetler üretti.

Tekstili bitirecek buluş
16px
24px
19.09.2010 10:42
ABONE OLgoogle

Spreyle uyguyanan ve vücudu saran yeni giysiler yakın gelecekte moda haline gelebilir ve vazgeçilmez hale gelebilir. Pamuk liflerinden üretilen bir sıvı sayesinde tişörtten elbiseye, pantolondan mayoya ve şapkaya kadar bütün kıyafetleri yapmak mümkün.

Sprey olarak vücuda uygulanan bu yeni kıyafet tarzının fikir babası İspanyol Dr. Manel Torres. Torres bu icat için tam on yıl çalışmış. Sprey vücuda uygulanıyor. Vücuda temas ederken kuruyor. Tamamen kuruduktan sonra çıkarılıp yıkanabiliyor ve yeniden giyilebiliyor. 15 dakikadan az süren bu işlemle istenilen renk ve tarzda elbiseler üretme şansına sahip olunuyor.

Profesör Paul Luckham ile Doktor Torres, pamuk lifler, polimer (lifleri bir arada tutmaya yarayan plastik) ve çözücü maddeden (sıvı halde tutmak amacıyla) oluşan "sprey-giysiyi" birlikte çalışarak geliştirdi.

Yarattığınız giysiden sıkılırsanız da hiç sorun değil! Malzeme eriyip yeniden farklı bir giysi tasarlamak ve eski tasarımları tamir etmek üzere kullanılabiliyor.

Dr. Torres amacın, herkesin üzerine mükemmel oturacak ucuz ve çok hızlı üretilebilecek kıyafetler yaratmak olduğunu söylüyor. Ürünün raflardaki yerini alması için birkaç yılı daha var.

Torres, herkesin vücut hatlarını bu kadar keskin bir şekilde göstermek istemeyeceğini düşünerek ürünü daha gelişmiş hale getirmeye çalışıyor. Bazı 'spreyle ve giy' Londra Moda Haftası'nda görücüye çıkacak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde