Tekstilden çıktı '1300 lira kararı geç bile kaldı' dedi

Tekstilden çıktı '1300 lira kararı geç bile kaldı' dedi

Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Başkanı iken 12 Eylül darbesi sonrası söylediği sözle işçilerin kara listesine giren Halit Narin, asgari ücret konusunda hükümetin geç bile kaldığını düşünüyor.

Tekstilden çıktı '1300 lira kararı geç bile kaldı' dedi
16px
24px
20.12.2015 16:52
ABONE OLgoogle
Seçimlerde tüm partilerin ortak vaadi asgari ücretin arttırılmasıydı. Kimi 2000 TL dedi, kimi 1500 TL. İktidar partisi de önce karşı çıktı ama baskıya dayanamayıp 1300 TL’de karar kıldı.

Şimdi bu artış nasıl karşılanacak konusunda çalışmalar sürüyor. İş dünyasından ise genel olarak tepki yükseldi. Bir çok sektörün zora gireceği iddia edildi. Bu konuda en ilgimi çeken yaklaşım geçen hafta görüştüğüm Halit Narin’den geldi. 

Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Başkanı iken 12 Eylül darbesi sonrası söylediği “Şimdiye kadar hep siz güldünüz, şimdi de gülme sırası bizde” sözleriyle işçilerin kara listesine giren Narin, asgari ücret konusunda hükümetin geç bile kaldığını düşünüyor. 

Sohbetimizde önce tarihe geçen ve yanlış anlaşıldığını düşündüğü sözünü düzeltti. “Bu sözler şehir efsanesi gibi kaldı. Ben o gün ‘Bugüne kadar kararlar hep işçiden yana çıktı, şimdi düzeltilecek’ demek istedim” dedi. 

Ardından da asgari ücret için şunları söyledi: “Asgari ücret uzun süredir düşük kaldı. Ücretlerin düşük olması tüketimi ve büyümeyi düşürüyor. 1300 lira kararı geç bile kaldı. Zaman içinde yayarak arttırsalardı sorun çıkmayacaktı. Şimdi birçok sektör sıkıntı yaşayacak.” Narin, tekstilden çıktı ama turizm sektöründe 4 bine yakın çalışanı var. Artış kendisini sıkıntıya soksa da bu kez çalışandan yana düşünüyor! Bu kuşkusuz Narin için önemli bir imaj değişikliği...
Jale Özgentürk/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde