Tekstilde kimler Ankara yolcusu?

Tekstilde kimler Ankara yolcusu?

Genel seçimler yaklaştıkça iş dünyası kulisleri de hareketlenmeye başladı.

Tekstilde kimler Ankara yolcusu?
16px
24px
28.01.2011 15:25
ABONE OLgoogle

Genel seçimler yaklaştıkça iş dünyası kulisleri de hareketlenmeye başladı. Önümüzdeki dönem parlamentoya girmesi beklenen işadamları arasında TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve İTHİB Başkanı İsmail Gülle’nin ismi öne çıkıyor. Ancak kulislerde konuşulan isimler bunlarla sınırlı değil. Tekstil sektörünün yakından tanıdığı iki kişinin daha bu dönem Ankara’ya gidebilecekleri telaffuz ediliyor: Özkan Karaca ve Ercan Tan...

Özkan Karaca, tekstil sektörünün yakından tanıdığı bir isim. Ultra Çorap’ın patronu olan Karaca, Çorap Sanayicileri Derneği’nde başkanlık, İTKİB’de Çorap Meslek Komitesi başkanlığı, İHKİB’de başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. İKV’de de delege olarak görev yaptı. Karaca, 2007 yılındaki Türkiye ziyareti sırasında Selimiye Camii’nde yırtık çoraplarıyla objektiflere yakalanan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz’e çorap hediye ederek gündemde yer almıştı. Özkan Karaca’nın CHP İstanbul ikinci bölgeden aday adayı olabileceği belirtiliyor.

Merter Sanayici ve İşadamları Derneği’nde 6 yıldır başkan olan Çınar Tekstil’in sahibi Ercan Tan’ın da birçok şapkası var. Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun kurucuları arasında yer alan Tan, federasyonda halen yönetim kurulu üyesi. Merter Tanıtım Grubu’nun da kurucularından olan Tan, hem burada hem de Merter Spor Kulübü’nde başkan vekili olarak görev yapıyor. Türk Kızılay Derneği’nin Büyükçekmece Gürpınar ve Merter şubelerinin başkanı olan Tan’ın hangi partiden siyasete gireceği ise henüz netlik kazanmamış.

Siyasete sıcak bakan bu iki ismin CHP saflarında görmemiz muhtemel. Ama biz siyasette son anda direkten dönen bir profesyonel yöneticiden bahsetmek istiyoruz. Duyumlarımıza göre CHP, hızlı tüketim devi P&G (Procter&Gamble) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat’a adaylık teklif etmiş. Karpat da prensipte kabul etmiş ve bu teklifi P&G’nin merkezindeki üstleriyle paylaşmış. Onlar da “Kararına saygı duyarız ama sözleşmene göre 2 milyon dolar tazminat ödemen gerek” demiş. Karpat bunu kabul etmiş ve CHP yönetimiyle paylaşmış. CHP yönetimi ise “Böyle bir tazminat ödemenize gerek yok. Sizi sonraki dönemlerde değerlendiririz” deyip bir anlamda teklifini askıya almış.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde