Tekstilciler İngiltere'ye ikna turuna çıkıyor

Tekstilciler İngiltere'ye ikna turuna çıkıyor

Bölgesel karışıklık nedeniyle Türkiye'ye gelmeyi erteleyen alım gruplarına Türk hazır giyimciler gidecek. İHKİB heyeti ilk ikna turuna İngiltere’den başlayacak

Tekstilciler İngiltere'ye ikna turuna çıkıyor
16px
24px
18.12.2015 08:41
ABONE OLgoogle
Terör saldıralarını bahane edip alım için Türkiye'ye gelmeye çekinen ve seyahatlerini iptal eden yabancı firmalar, Türk hazır giyimcilerini harekete geçirdi.

Tekstilciler büyük alım heyetlerinin olduğu ülkelere kapı kapı gidip, mal satmaya başlayacak. İlk tur ise İngiltere'ye yapılacak. Önümüzdeki ay gerçekleştirilmesi planlanan ziyarette, büyük alım firmalarının yönetimleri tek tek ziyaret edilecek. 

İNGİLTERE'DE DAVET VERECEK 

İstanbul Hazırgiyim İhracatçıları Birliği (İHKİB), yöneticilere Türkiye'nin tekstil ve hazır giyimdeki önemini, ülkenin neden vazgeçilmez bir pazar olduğunu ve güvenlikle ilgili sanılanın aksine herhangi bir sıkıntılı durum olmadığını anlatacak. İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İngiltere'deki Türk konsolosluğunda bir davet de verebileceklerini söyledi. Tanrıverdi, İngiltere'de birçok firmanın yetkilisiyle bir araya gelerek, Türkiye'deki pazarın durumunu görüşeceklerini kaydetti. Tanrıverdi, "Bu çerçevede başka ülkelere de ziyaretlerde bulunmayı planlıyoruz" dedi. 

SIKINTI ÇİFT TARAFLI 

Avrupa'da yaşanan terör olaylarının da Türk ihracatçılarına olan etkisi sürüyor. Sadece Avrupalılar değil, Türkler de Paris, Brüksel gibi şehirlere gitmeye çekiniyor. Tekstil ve hazır giyim sektörü, yurtdışıyla olan işlerini internet üzerinden yürütmeyi sürdürüyor. Ancak birebir görüşmenin verimli satış için şart olduğunu belirten işadamları, 2016 için daha umutlu olduklarını söylüyorlar. 

BİZİ TAKİBE ALIYORLAR

Spring Near East Manufacturing CEO'su Esra Ercan, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi pazarlar için Türkiye'den hazır giyim alımı yaptıklarını söyledi. Yabancı firmaların yöneticilerinin Türkiye'deki her olayı yakın takibe aldığını belirten Ercan, "Haberleri internetten takip ediyorlar. Bize de soruyorlar. Ancak Türkiye'de herhangi bir güvenlik sıkıntısı olmadığını söylememize rağmen, yine de çekiniyorlar. Bu durumu Türk hazır giyimciler ve satın alma ofislerinin yöneticilerinin birleşerek yurtdışındaki firmalara anlatması gerekiyor" dedi. Ercan, sıcak satışın her zaman daha verimli olduğunu kaydetti. 
Özge Yavuz/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde