Tekstil fabrikasında patlama! Kimyasal alarm verildi, 5 bin kişi tahliye edildi

Tekstil fabrikasında patlama! Kimyasal alarm verildi, 5 bin kişi tahliye edildi

İstanbul'a 100 kilometre mesafede bulunan Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kimyasal sızıntı alarmı verildi.

Tekstil fabrikasında patlama! Kimyasal alarm verildi, 5 bin kişi tahliye edildi
16px
24px
12.04.2017 11:43
ABONE OLgoogle

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde tekstil fabrikasında meydana gelen kimyasal reaksiyon sonucu, sanayi bölgesindeki patlama sonrası dumandan etkilenen 29 işçi hemen çevre hastanelere kaldırıldı. Sanayi sitesindeki 5 bin kişi tahliye edildi. Bölgeye gelen AFAD ve itfaiye ekiplerinin olaya müdahalesi sürerken polis çevredeki tüm yolları kapattı.

Bölgeye gelen AFAD ve itfaiye ekiplerinin olaya müdahalesi sürerken polis çevredeki tüm yolları kapattı.

Tekstil üretimi yapan bir firmada meydana gelen patlama sonrası havaya yayılan gaz nedeniyle Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde kırmızı alarm vermesine sebep oldu.

AFAD ekiplerinin müdahale ettiği olayda itfaiye ekipleri emniyet görevlileri fabrikanın bulunduğu sokağı çember altına alırken organize bölge müdürlüğünde işe giden bir çok fabrika işçilerini tahliye ederek evlerine geri gönderdi.

BEBEĞİNİZİ EMZİRMEYİN!

Gaz sızıntısının ardından pek çok firma çalışanlarını eve gönderdi. Bebekli çalışanlara yönelik “durum netleşene kadar bebeğinizi emzirmeyin” denildi.

YETKİLİLER OLAY YERİNDE

Dumandan ve gazdan etkilenen on kişi Çerkezköy devlet hastanesine sevk edildi. Burada, 112 çalışanları da gaz maskeleriyle ve özel kıyafetlerle gazdan etkilenenlere müdahale ediyor.

Çerkezköy kaymakamı Atilla Selami Abban Çerkezköy belediye başkanı Vahap Akay ve ilçe Emniyet Müdürü Murat Ogan patlamanın meydana geldiği bölgeye giderek yetkililerden bilgi alıp çalışmaları yakından izlediler. Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde