Teknolojide 67 Milyar Dolarlık dev satın alma

Teknolojide 67 Milyar Dolarlık dev satın alma

Dünyanın üçüncü büyük kişisel bilgisayar üreticisi Dell, teknoloji sektöründe tarihin en büyük satın almasına imza attı.

Teknolojide 67 Milyar Dolarlık dev satın alma
16px
24px
12.10.2015 16:01
ABONE OLgoogle
Dünyanın üçüncü büyük kişisel bilgisayar üreticisi Dell, depolama şirketi EMC'yi 67 milyar dolara satın alarak teknoloji sektöründe tarihin en büyük satın almasına imza attı.
Teknolojide tarihin en büyük satın alması

ABD'li bilgisayar üreticisi Dell, depolama şirketi EMC'yi 67 milyar dolara satın aldığını duyurdu.

New York Times'ta yer alan habere göre, iki şirket arasında imzalanan anlaşma gereği Dell, EMC'nin her hissesine 33.15 dolar ödeyecek. Teknoloji devi Dell'in kurucu-CEO'su Michael S. Dell ise birleşen şirketilerin hem başkanlık hem de CEO'luk koltuğuna oturacak.  

Dev satın almada Dell'e yatırım şirketi Siver Lake'in finansal destek verdiği belirtiliyor. Satın almanın EMC hissedarlarınca onaylanması gerekiyor. Bu nedenle satın almanın resmi olarak gerçekleşmesinin önümüzdeki yıl tamamlanması bekleniyor. 

Konuya yakın kaynaklara göre Dell'in EMC'yi 67 milyar dolar bedelle satın alması teknoloji sektöründe bugüne kadar yapılmış en büyük satın alma olarak tarihe geçti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde