TeknoSa zarardan ne zaman kara geçecek?

TeknoSa zarardan ne zaman kara geçecek?

TeknoSa iki yıl üst üste zarar açıklayınca ..

TeknoSa zarardan ne zaman kara geçecek?
16px
24px
17.02.2016 13:41
ABONE OLgoogle
Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Teknosa'nın 2016 yılı ilk çeyreğinde kar açıklayacağını söyledi.

TeknoSA, 2015 yılını ve gelecek hedeflerini Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ve TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan’ın ev sahipliğinde “15 Yıldır Teknolojinin Değişmeyen Gücü” temalı toplantıda basınla paylaştı.

Teknosa 2015’te 94.6 milyon lira zarar açıkladı. Şirket 2014 yılında da 20 milyon lira zarar etmişti. TeknoSa en son 2013'te 56 Milyon TL kar açıklamıştı.

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Teknosa'da 2016'da yatırımların süreceğini, 40 milyon TL'lik yatırım yapılacağını söyledi. 

Teknosa'nın 2015 yılında da aralıksız büyümesini sürdürdüğünü ve 3,2 milyar TL'lik ciroya ulaştığını kaydeden Dinçer, "Büyüme ve yatırımlarımız 2016'da da hız kesmeyecek. Yaklaşık 40 milyon TL'lik yatırım planımız var" diye konuştu.

Teknosa'nın operasyon olarak karlı olduğunu bildiren Dinçer, "Kliksa ile ilgili strateji değişikliği nedeniyle bazı muhasebe kaynaklı sorunlar oluştu. 2016 yılında kar açıklayacağız hatta 2016 ilk çeyrekte yani Mayıs'ta yapacağımız toplantıdan itibaren kar açıklamaya başlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Dinçer, Gold Bilgisayar ile ilgilenip ilgilenmedikleriyle ilgili bir soruya "Geçmişte satın almalarda aktiftik. Yine fırsatları değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

İran'ın potansiyelinin farkında olduklarını kaydeden Dinçer, önceliklerinin Türkiye olduğunu fakat İran'ın daha yeni bir konu olduğunu. Sabancı'nın henüz İran'la ilgili somut bir adımı olmadığını anca yurtdışı için etüt ettiklerini dile getirdi. 

TEKNOSA'DAN 95 MİLYON TL ZARAR

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan ise düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada 2016 yılında 1000 yeni istihdam sağlamayı planladıklarını söyledi. E-ticarette yüzde 50 büyüme hedeflediklerini kaydeden Gürcan, 15 yeni mağaza açacaklarını ifade etti.

Gürcan, ürünlerini TL ile satın aldıklarını, o nedenle kur oynaklıklarından minimum etkilendiklerini belirtti. Gürcan, "Kurda yükseliş, düşüş veya stabil trend olması bizim fiyat ayarlamalarımız için daha iyi" diye konuştu. Konuyla ilgili Haluk Dinçer, "TL geçen yıl hepimizin de bildiği gibi çok değer kaybetti. İsteğimiz TL'nin en azından bu seviyede kalması. Tabii ki tüketicinin alım gücünün azalmasını istemeyiz" ifadeleirni kullandı.

Dördüncü çeyrekte 73 milyon TL zarar açıklayan Teknosa'nın 2015 yılı tamamında zararı 94,6 milyon TL'ye ulaşmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde