Tekin Acar'ın Fransızlara satışında ilginç gelişme...

Tekin Acar'ın Fransızlara satışında ilginç gelişme...

Medyada çıkan "Türk kozmetik devi Tekin Acar satılıyor" başlıklı haberler hakkında Fransız kozmetik markası Sephora bir açıklama yaptı...

Tekin Acar'ın Fransızlara satışında ilginç gelişme...
16px
24px
19.04.2017 10:41
ABONE OLgoogle

Medyada çıkan "Türk kozmetik devi Tekin Acar satılıyor" başlıklı haberler hakkında Fransız kozmetik markası Sephora bir açıklama yaptı.

Sabah saatlerinde Rekabet Kurulu'nda Tekin Acar'ın Sephora tarafından devralınacağı yönelik bir açıklama yer alırken, akşam saatlerinde açıklama güncellendi ve devralma işleminin 19 mağaza ile sınırlı olduğu belirtildi.

AÇIKLAMA AKŞAM SAATLERİNDE DEĞİŞTİ

Acar'ın bu açıklamasının ardından dün Rekabet Kurulu'na yapılan bildirimle Tekin Acar Kozmetik Mağazacılık'ın Sephora Kozmetik'e satılacağı belirtildi. Karar, Rekabet Kurulu'nda "Tekin Acar Kozmetik Mağazacılık Tic. A.Ş.’nin Sephora Kozmetik A.Ş. tarafından devralınması" ifadesi ile yer aldı.

Ancak akşam saatlerinde Rekabet Kurulu'nda açıklama güncellendi ve "Tekin Acar Kozmetik Mağazacılık Tic. A.Ş.’nin 19 adet mağazasının kira sözleşmeleri, belirli çalışanları ve bazı ekipmanlarının Sephora Kozmetik A.Ş. tarafından devralınması" şeklinde yer aldı.

Bu değişikliğin Rekabet Kurulu'na devralma bildirimi yapan tarafların mı hatası olduğu yoksa başka bir yanlışlıktan mı kaynaklandığı henüz bilinmiyor.

Söz konusu 19 mağazanın devrinin tamamlanması Rekabet Kurulu onayının ardından gerçekleşecek.

İşte o açıklama: 

Tekin Acar küçülmeye devam ediyor, 18 mağazasına kim talip oldu?

"Tekin Acar Büyük Mağazacılık Ticaret Anonim Şirketi ve Sephora Kozmetik A.Ş ile ilgili oluşabilecek yanlış anlaşılmaları düzeltmek amacıyla ortak basın açıklaması yapma ihtiyacı duyduk.

TEKİN ACAR'I DEĞİL 19 ŞUBESİNİ DEVRALIYORUZ

Şirketler arasında gerçekleşecek işlem bir hisse devri değildir. Gerçekleşen devir işlemi Tekin Acar Büyük Mağazacılık Ticaret Anonim Şirketi’nin 19 mağazasının sadece belirli şartlar altında kira sözleşmesinin devri ile ilgilidir.

Devir işlemi son aşamaya gelmemiştir ve her halükarda Rekabet Kurulu'ndan alınacak onay da dahil olmak üzere belirli koşullara tabidir.

Saygılarımızla,

Sephora Kozmetik A.Ş Tekin Acar Büyük Mağazacılık Ticaret Anonim Şirketi"

Tekin Acar'ın halihazırda Türkiye genelinde 73 mağazası bulunuyor. Tekin Acar, uluslararası girişim sermayesi şirketi Turkven ile 2008 yılında bir ortaklık yapmış, bu ortaklık 2014 yılında sona ermişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde