Tekfen'in ortağı bugün defnediliyor

Tekfen'in ortağı bugün defnediliyor

Akçağlılar'ın naaşı, bu sabah Tekfen Holding'in Ulus merkezine getirilerek bir anma töreni düzenlenecek.

Tekfen'in ortağı bugün defnediliyor
16px
24px
04.05.2011 08:37
ABONE OLgoogle

Tekfen Holding kurucu ortaklarından Necati Akçağlılar, dün hayatını kaybetti. 87 yaşında vefat eden Akçağlılar'ın kaybı, Tekfen camiası ve iş dünyasında büyük üzüntü yarattı.

22 Mayıs 1924'te İzmir'de dünyaya gelen Akçağlılar, ilk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamladı. Akçağlılar, üniversite eğitimine 1945-1948 yılları arasında, ABD'de, Illinois Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği bölümünde devam etti. Aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini sürdüren Necati Akçağlılar, üniversitenin araştırma merkezinde asistanlık yaparak, 1950 yılında inşaat yüksek mühendis diplomasını aldı.

55 YILLIK ORTAKLIK

İş hayatına Florida'da başlayan Necati Akçağlılar, burada 1.5 yıl çalıştıktan sonra, New York'ta bulunan Chemical Construction Co. adlı şirkette altı ay Proje Mühendisi olarak görev yaptı. 1956 yılında bakanlıktaki görevlerinden ayrılan Feyyaz Berker ve Nihat Gökyiğit, Ankara'da küçük bir ofiste mühendislik- danışmanlık şirketi olan Tekfen'i kurarak, iş hayatına atıldı. Tekfen'in üçüncü ortağı olan Necati Akçağlılar, bir yıl sonra Türkiye Hava Meydanları ve Akaryakıt Tesisleri Daire Başkanlığı'ndan ayrılarak Feyyaz Berker, Nihat Gökyiğit ikilisine katıldı. Böylece Tekfen çatısı altında 55 yıldır süren bir ortaklığın temelleri atıldı.

Akçağlılar'ın naaşı, bu sabah Tekfen Holding'in Ulus merkezine getirilerek bir anma töreni düzenlenecek. Törenin ardından Bebek Camii'ne götürülecek olan Akçağlılar'ın naaşı, öğle namazını müteakip Aşiyan Mezarlığı'nda defnedilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde