Tek kanatla uçamayız

Tek kanatla uçamayız

TÜSİAD; Türkiye’nin, kadınları hayatın her alanına ortak etmeden ekonomik, sosyal ve demokrasi alanında ilerleme kaydedemeyeceğine dikkat çekti.

Tek kanatla uçamayız
16px
24px
08.03.2012 08:11
ABONE OLgoogle

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye’nin ancak kadınların potansiyelini açığa çıkarabildiği ve kadınlar toplumsal refahtan pay alabildiği ölçüde ekonomik, sosyal ve demokratik hedeflerine ulaşabileceğine işaret etti.

TÜSİAD’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan açıklama, ile 2023’te dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olmayı hedefleyen Türkiye’nin, kadınları hayatın her alanına ortak etmeden bu hedefi gerçekleştirmesinin mümkün olmadığının altı çizildi. TÜSİAD şu noktalara dikkat çekti:

 Kadınların fırsatlara eşit erişim prensibi çerçevesinde eğitime, ekonomiye, siyasete ve toplumsal hayatın her alanına aktif olarak katılımı, demokrasinin ve toplumsal gelişmenin bir gereği. Bu nedenle, cinsiyet eşitliğini sekteye uğratan faktörlerin de birer toplumsal sorun olarak algılanması ve ele alınması gerek.

 Eğitime erişim, kadınların çalışma yaşamından siyasete kadar toplum hayatına aktif olarak katılmasında ilk belirleyici husus. Ortaöğretim ve yükseköğretimde kadın-erkek okullaşma oranları arasındaki önemli farkın devam ediyor olması, konunun hassasiyetle takibine dikkat çekiyor.

 2011 verilerine göre ülkemizde kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 29, istihdam oranı ise yüzde 26. Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi için teşvik edici bütünsel kamu politikalarına duyulan ihtiyacın yanında, iş dünyasında da zihniyet, yaklaşım ve uygulama açılarından iyi örneklerin çoğalarak bir dönüşüm sağlanması gerekiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde