“Tek gay CEO Cook değil”

“Tek gay CEO Cook değil”

Apple CEO’su Tim Cook’un gay olduğunu açıklaması iş dünyasında büyük yankı buldu. Baskılara karşın cinsel tercihlerini ortaya koymaktan çekinmeyen tek isim ise Cook değil

“Tek gay CEO Cook değil”
16px
24px
01.11.2014 07:01
ABONE OLgoogle
Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük şirketi olan Apple’ın CEO’su Tim Cook, BusinessWeek dergisine yazdığı makalede gay olduğunu açıkladı. Göreve başladığından beri Cook’un cinsel tercihiyle ilgili spekülasyonlar yapılıyordu. Cook dergiye yazdığı makalede şunları dile getirdi:

“Cinsel tercihimi uzun yıllardır pek çok kişiyle paylaşıyorum. Apple’daki pek çok iş arkadaşım gay olduğumu biliyor. Bu da benim hayata bakışımı değiştirmiyor. Yaratıcılığı seven ve bu özelliğin farklılıklardan geldiğini bilen insanlarla birlikte çalıştığım için şanslıyım. Başkaları bu kadar şanslı değil. Cinsel tercihimi inkar etmedim ancak bu durumu şimdiye kadar kamuoyuyla da paylaşmadım. Artık daha net olayım: Gay olmaktan gurur duyuyorum ve bunun bana tanrının verdiği en büyük armağan olduğunu düşünüyorum. Gay olmak bana azınlık olmanın ne demek olduğunu öğretti. Daha fazla empati sahibi oldum, bu da bana daha zengin bir hayat bahşetti. Bazen zor ve rahatsız zamanlarım oldu ancak tercihim kendime güven ve kendi yolumu izleme, bağnazlığa karşı durma duygularımı yükseltti. Ayrıca, bir gergedan derisine sahip olma duygusu verdi ki bu da Apple gibi bir şirketin CEO koltuğunda bana yardımcı oluyor.”

Cook’un açıklamalarının büyük ses getirmesinin ardından CNN, iş dünyasını yönlendiren diğer gay isimlere ilişkin bir haber yayımladı. “Tek açık eşcinsel CEO Tim Cook değil” başlıklı haberde, eşcinseller ve iş dünyası için mihenk taşı bir anın yaşandığı vurgulanarak, “Tim Cook artık Fortune 500 içindeki ilk ve tek açık eşcinsel CEO” dendi.

Birçok lezbiyen, biseksüel, gay ve transeksüel çalışanın iş hayatında ayrımcılıkla karşı karşıya kaldığı ancak yönetici kadroların tercihlerini daha da “kapalı” tuttuğu değerlendirmesi yapılan haberde, gay olduğunu açıklayan üst düzey birçok yöneticinin olduğu kaydedildi. Haberde Tim Cook’un yanısıra gay olan iş adamlarına örnekler verildi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde