Tehditle ihaleyi alan iki yılla kurtulacak

Tehditle ihaleyi alan iki yılla kurtulacak

Hükümet  maden yönetmeliği ile maden sahaları ihale yönetmeliğini sil baştan değiştirdi.

Tehditle ihaleyi alan iki yılla kurtulacak
16px
24px
22.09.2017 05:54
ABONE OLgoogle

Yeni yönetmeliğe göre hile, tehdit, nüfuz kullanma ve çıkar sağlama suretiyle ya da başka yollarla ihaleye fesat karıştıran veya sahte belge kullananlar ile bu fiillere teşebbüs edenler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak ve bu kişiler 2 yıl süreyle maden ihalelerine katılamayacak. Hükümetin, mevcut yönetmelikte 1 yıl olan yasaklama süresini süresiz yapmak yerine 2 yıla çıkarması tepki çekti. İhaleye fesat karıştıran, tehditle maden ihalesini kazananların süresiz olarak ihalelerden men edilmesi isteniyordu.

6 AY KİRLETEBİLİRSİN

Yeni yönetmeliğe göre, işletme projesine aykırı faaliyette bulunan ve çevredeki yerleşim yerleri açısından tehlike oluşturan maden işletmelerinin faaliyetleri durdurulmak yerine tehlikeli durumun giderilmesi için 6 aya kadar süre verilecek. Bu süre içerisinde gerekli tedbiri almayanlara para cezası kesilecek. Ruhsat sahibi tehlikeyi giderecek şekilde önlemleri almazsa o ildeki valilik önlemleri alıp faturayı ruhsat sahibinden tahsil etmeye çalışacak. Madenlerde ön arama 1 yıl, genel arama 2 yıl ve detay arama 4 yılla sınırlandırıldı. Sürelerin bitiminde gerekli raporların verilememesi halinde ruhsatlar iptal edilecek. Ruhsat sahipleri ile üçüncü kişiler arasında yapılacak olan rödovans sözleşmeleri bakanlık iznine bağlanırken kamu kurumları dışında özel sektörün rödovans sözleşmesi yapması yasaklandı. Maden ruhsat sahaları tehlike durumu ya da verimlilik gibi nedenlerle birleştirilebilecek. Ruhsat sahiplerinin birleşmeyi kabul etmemesi halinde birleştirme bakan onayıyla yapılacak. Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde