Tecavüze iyi hal indirimi

Tecavüze iyi hal indirimi

17 yaşındaki kıza tecavüz eden 3’ü korucu 6 sanık iyi hal indriimiyle 12.5 yıl ceza aldı. Tacizde bulunan karakol komutanı astsubay ise 2.5 yıl cezaya çarptırıldı.

Tecavüze iyi hal indirimi
16px
24px
04.02.2016 07:44
ABONE OLgoogle
Diyarbakır’da 2009 yılında korucu kızı 17 yaşındaki Z.M’ye tecavüz eden 3’ü korucu 6 sanık 12.5’ar yıl, cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen karakol komutanı astsubay M.Y. de 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklara “iyi hal” indirimi yapılırken, mahkeme başkanı karara muhalefet şerhi koydu.

Diyarbakır’ın bir köyünde oturan 17 yaşındaki Z.M., 2009 yılında geç kaydedildiği ilköğretim okulunun 6. sınıfında okurken iddiaya göre okulda güvenliği sağlayan korucu F.B’nin tecavüzüne uğradı.

Bir yıl boyunca aralarında korucu akrabalarının bulunduğu 6 kişinin tecavüzüne ve dönemin Jandarma Karakol Komutanı M.Y.’nin de bulunduğu 2 kişinin de cinsel tacizine uğradığı iddia edilen Z.M., olanları babasına anlattı.

Hamile olduğu ortaya çıkan Z.M’ye babası sahip çıktı ve onu Diyarbakır’da oturan ablasının yanına gönderdi. Şikâyet üzerine soruşturma başlatan savcılık Z.M.’nin doğurduğu bebeğin DNA testini yaptırırken, testte bebeğin babasının, şüphelilerden H.M. olduğu belirlendi.

2011 yılında savcıya ifade veren Z.M. 6 sanığın değişik zamanlarda tehdit ve silah zoruyla 23 kez kendisine tecavüz ettiğini söyledi.

Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi sanıklardan F.B., H.M., F.M., İ.M., H.M. ve M.T.’yi önce 15’er yıl hapis cezasına çarptırdı, ardından “yargılama sürecindeki olumlu davranışları” nedeniyle bu cezayı 12.5’ar yıl hapse indirdi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eyüp Mergen’in yerine geçici olarak duruşmaya çıkan Başkan Hâkim Ahmet Doğan, ceza indirimine muhalefet şerhi koydu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde