Tecavüz itirafları sonu oldu! Bir haftada her şeyini kaybetti

Tecavüz itirafları sonu oldu! Bir haftada her şeyini kaybetti

Geçtiğimiz günlerde Hollywood’da bir çok sinema oyuncusunu taciz ettiği ortaya çıkan ünlü yapımcı Harvey Weinstein, hayat boyu üyesi olduğu Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden kovuldu

Tecavüz itirafları sonu oldu! Bir haftada her şeyini kaybetti
16px
24px
15.10.2017 15:51
ABONE OLgoogle

Ashley Judd, Rose McGowan, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Mira Sorvino, Rosanna Arquette, Ambra Battilana Gutierrez, Zoe Brock,Romola Garai, Judith Rodreche, Cara Delevingne ve Lucia Evans tarafından ortaya çıkartılan Harvey Weinstein’ın taciz olaylarına son olarak ünlü İtalyan sinem oyuncusu ve yönetmeni Asia Argento’nun 21 yıl önce zorla tecavüz olayı da eklenmişti.

Korku filmleri ustası Dario Argento’nun kızı Asia Argerto bu itiraflarından sonra ülkesi İtalya’da adeta suçlanarak aforoz edildi.

Kendisine karşı başlatılan kampanya sonrası isyan eden Asia Argento’ya sosyal medya destek vermeye başladı. Geçen pazartesi 13 kadın tacize uğradığını açıklamıştı. Şu an rakam 35’i buldu; iddialara her gün yenisi ekleniyor.

Merkezi Los Angeles’te olan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Oscar Komitesi) ömür boyu üyeliğe seçilen Harvey Weinstein’in kovulduğunu açıkladı.

Çirkin olay ortaya atıldıktan sonra kardeşi Bob Weinstein Harvey’i kendi adlarına olan film şirketinden kovmuştu.

Akademi, Harvey Weinstein veya başka bir üyelerinin adının taciz olaylarına karışıp karışmadığının araştırılmasını gerekirse yargıya başvurmalarını istedi.

Ünlü oyuncular Angelina Jolie ve Gwyneth Paltrow da Weinstein'ın kendilerini taciz ettiğini itiraf etmişti.

Bu olaylar sonrası İtalyan sinema yıldığı Claudia Cardinale de İtalyan yapımcı Franco Cristaldi tarafından tecavüze uğradığını i ve hamile kaldığını itiraf ederek “O kabustan oğlum Patrick doğdu. Ancak Franco Cristaldi, Patrick’ı kabul edince birlikte yaşamaya başladık” dedi.

BİR HAFTADA HERŞEYİNİ KAYBETTİ

Harvey Weinstein, geçen pazara kadar bünyesinde 341 Oscar adaylığı ve 81 Oscar’ı barındıran 800 milyon dolarlık bir şirketin sahibiydi. Tüm Hollywood yıldızları bir yana Hillary Clinton ve Barack Obama’nın bile yere göğe koyamadığı, hayırseverliğiyle tanınan bir isimdi.

Pazartesi kurduğu ‘Weinstein Company’den kovuldu, çarşamba eşi terk etti, perşembe intihara teşebbüs etti, kızı tarafından apar topar rehabilitasyon merkezine kaldırıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde